Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Klaus Iohannis: România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil

09/05/2018

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri în cadrul recepţiei oferită în grădina Palatului Cotroceni cu ocazia Zilei Europei ca România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil şi că va continua demersurile pentru integrarea în spaţiul Schengen.

Domnia sa a sublliniat că alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai anul viitor trebuie să reprezinte un succes pentru spiritul pro-european şi totodată să susțină o agendă ambițioasă de consolidare a Europei.

„Moneda unică rămâne una dintre cele mai tangibile dovezi ale integrării europene. România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil, odată ce toate criteriile vor fi îndeplinite, cu scopul unui rezultat durabil atât în beneficiul cetăţenilor, cât şi al ansamblului economiei româneşti. Un alt domeniu în care unitatea europeană este esenţială este cel al securităţii interne. În condiţiile în care România este deja un furnizor de securitate, la cele mai înalte standarde, pentru Uniunea Europeană, vom continua demersurile pentru integrarea noastră cu drepturi depline în Spaţiul Schengen, integrare care va contribui la consolidarea securităţii întregii Uniuni Europene”, a spus şeful statului, potrivit Agerpres.

De asemenea Klaus Iohannis a menţionat că într-o perioadă dificilă la nivel global lumea are nevoie de o Europă unită şi consolidată mai mult decât oricând.

Last modified: 09/05/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *