Bine ai venit! | 欢迎访问网页

La multi ani, Romania!

01/12/2018

Astazi sarbatorim Ziua Nationala si Centenarul Marii Uniri. Atat in Bucuresti, cat si in toate judetele din tara, precum si la misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate sunt organizate o serie de manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie.

Aproximativ 4.000 de militari romani si străini au defilat in Piata Arcul de Triumf, eveniment la care a participat presedintele tarii, Kluas Iohannis, premierul Viorica Dancila, liderul PSD, Liviu Dragnea, precum si alti reprezentanti ai corpului diplomatic din Romania si din strainatate.

Startul manifestarilor a fost dat cu trecerea in revista a Garzii de Onoare de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa care a fost intonat Imnul National.

In timpul intonarii Imnului Naţional al Romaniei, in semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Brigazii 30 Garda ,,Mihai Viteazul”.

Detasamentele de militari straini au fost din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in China, unde mai multi romani impreuna cu E.S. Basil Vasilica Constantinescu, Ambasadorul Romaniei in Republica Populara Chineza, au dus tricolorul pe Marele Zid Chinezesc.

In Alba Iulia, incepand cu ora 15:30, va avea loc ceremonia militara la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari.

La multi ani, Romania!

Last modified: 01/12/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *