Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Mancarea si bautura in China

14/01/2014

Bucataria chineza este o parte indispensabila a experintei chinezesti. Aceasta poate sa fie consumata in toata lumea datorita Chinatownurilor.

Cea mai poulara carne este porcul (zhurou), urmata de pui (jirou), pestele (yu) fiind si el consumat des si mai rar vita (nirou) si mielul (yamgrou). 

Ca si alimente, cel mai des sunt consumate cele exotice, de la broaste-testoase si serpi la scorpioni. 

La categora legume, cele populare includ varza chinezeasca (baicai/ qingcai), cartofii (tudou) si spanacul (bocai).

Fructele sezoniere sunt: portocalele, mandarinele (juzi), bananele (xiaongjiao), merele (pinggou), perele (lizi), strugurii (putao) si pepenii (xigua).

 Un alt tip de mancare ce este consumat frecvent este chiar orezul (baifan), servit de regula in boluri mici si insoteste majoritatea tipurilor de mancare. Tofu (doufu) este consumata pentru caracterul adaptabil si substituit pentru carne.

Divizate in patru grupuri se poate cataloga bucataria regionala: nordica, sudica, estica si vstica.

De exemplu, Bejing si Shandong personifica bucataria nordica, ceea ce inseamna ca utilizeaza produsele principale pe baza de grau si condimentele sarate.

In Shanghai se utilizeaza modul estic de gatire al mancarii, avand un mare succes supele si fructele de mare.

Partea de bucatarie vestica este in Sichuan si este reprezentata d o varietate de feluri de mancare foarte picante.

 La capitolul bautura, chinezii consuma bere (pijiu), vin (putaojiu) sau baijiu. Una dintre cele mai tari bauturi este Erguotou, avand 32.5 grad

Ceaiul (cha) este baut oriunde in China si se gaseste sub variate forme, cum ar fi: ceai vestic, ceai verde sau ceai de crizantema.

Cafeaua (kafei) se gaseste in general doar in cafenele si restaurante. Iar in materie de sucuri se opteaza pentru sucul de fructe (guozhi).

Mancare_China

Last modified: 05/09/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *