Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Meet the world

07/11/2017

Viața mea de student în China se desfășoară într-un mod accelerat, însă simt că mă aflu întotdeauna în armonie cu tot ce se întâmplă: prezența la cursuri, plimbările în și afara campusului, conversațiile cu prietenii chinezi și profesorii, găsindu-mă permanent într-un flux și reflux de informații care-mi hrănesc sufletul și mintea.

Ca să subliniez acest aspect vă voi povesti despre un eveniment care a avut loc în cadrul Universității Nanjing, la început de noiembrie:

A fost un eveniment care nu a putut decât să-mi afirme și mai mult cât de mult poporul chinez apreciază multiculturalismul și câte eforturi realizeaza să facă cunoștință cu obiceiurile, tradițiile și lumea din jurul lor, oferindu-le studenților străini o atmosferă studențească diferită de orice ar fi întâlnit în altă universitate. Și nu spun acest lucru pentru că mă aflu eu aici, ci pentru că a 6-a ediție a evenimentului dedicat culturii internaționale “Meet the world”, mi-a deschis o portiță către lume, pe care nu m-aș fi gândit niciodată să o găsesc în acest fel. De aceea am și decis să scriu despre asta.
Evenimentul a decurs sub forma unui târg bazat pe comunicare, unde schimbul s-a realizat la nivel de informație.

Peste 25 de tări și-au instalat stand-urile cu obiecte vechi, costume, fotografii, și alte dovezi referitoare la locul din care provine fiecare. De asemenea, unele stand-uri ofereau mâncarea tradițională a țării pe care o puteai degusta și fura din secretele ei culinare. De la curmalele din Yemen, cafeaua din Turcia până la a ajunge să gust delicatesa întâlnită în Africa de Sud, Mopane, care este, de fapt, un soi de vierme, am experimentat și nu am lăsat niciun stand neatins.

În încheiere a avut loc un spectactol artistic, ce m-a invitat pe mine și pe ceilalți studenți să facem parte din universul cultural al țărilor care prestau cu mândrie dansurile, jocurile și cântecele populare.

Astfel, a luat sfârșit o zi în care am învățat nu numai limba chineză, ci și valoarea dialogului la nivel de culturi, frumusețea a ceea ce este diferit și asezat la unison. Am înteles un singur lucru din tot acest eveniment: prietenia aduce întotdeauna fericire, iar civilizația, armonie.

M-am simțit emoționată, și întotdeauna voi vrea să scriu din toată inima despre China.

By Eliza Tudor,
Student of Nanjing University

Last modified: 07/11/2017

One Response to " Meet the world "

  1. Gabriela spune:

    Draga Eliza, mulțumesc că ne împărtășești din ceea ce descoperi! Ai spus foarte bine și foarte frumos că prietenia aduce fericire și civilizația armonie!!! Câtă dreptate ai!!! Aștept cu interes și alte astfel de
    însemnări! Te îmbrățișez cu drag!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *