Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Mesajul de Anul Nou al presedintelui Chinei, Xi Jinping

31/12/2013

In ajunul Anului Nou 2014, presedintele Chinei, Xi Jinping, a transmis, prin Radio China International, Radioul National al Poporului din China si Televiziunea Centrala din China, un mesaj de Anul Nou, urand intregului popor chinez si populatiilor din Regiunile de Administratie Speciala Hong Kong si Macao si compatriotilor din Taiwan, precum si popoarelor din intreaga lume multa sanatate si fericire. Transmitem textul integral al mesajului:

Doamnelor, domnilor, tovarasilor si prietenilor,

Ne apropiem de anul 2014, un an plin de speranta.

La inceput de an, adresez o calduroasa urare de Anul Nou, tuturor populatiilor de toate nationalitatile din China, compatriotilor din Regiunile de Administratie Speciala Hong Kong si Macao, celor din Taiwan si rezidentilor chinezi aflati peste hotare, precum si prietenilor din toate tarile si regiunile lumii.

Urez multa sanatate oamenilor in varsta, multa bucurie copiilor si multa fericire fiecarei familii.

In momentul de cumpana dintre ani, numerosi muncitori, tarani, intelectuali si cadre se afla la post, muncind. Nu putini sunt compatriotii care lucreaza in toate colturile lumii in slujiba patriei. Ofiteri si soldati ai Armatei Populare de Eliberare, ai politiei inarmate si politisti insarcinati cu ordinea sociala sunt la post.

Ei se afla departe de patrie, de familie si cei dragi, neputand fi alaturi de membrii familiei.

Le adresez, in numele patriei si poporului, o sincera urare de Anul Nou si toate cele bune!

Anul 2013 nu a fost un an obisnuit pentru statul si poporul nostru. Cu eforturi comune, am depasit tot felul de dificultati si provocari, obtinand noi realizari remarcabile.

Performantele nu au fost obtinute cu usurinta, marcand eforturile asidue ale tuturor, pentru care exprim sincere multumiri!

In anul 2013, am elaborat un program general pentru aprofundarea reformei, schitand un viitor luminos de dezvoltare.

In anul 2014, vom face noi progrese in reforma.

Promovarea reformei are drept scop fundamental ca tara nostra sa fie tot mai puternica, societatea noastra sa fie si mai dreapta, iar populatia sa aiba o viata tot mai buna.

Reforma este o cauza mareata pentru care este necesara o munca uriasa si pentru care trebuie sa depunem eforturi maxime.

Am obtinut deja realizari remarcabile in cauza mareat de reforma si deschidere. Sunt convins ca poporul chinez va realiza noi progrese si mai bune.

Cosmosul este un spatiu fara margine, cu stele stralucitoare.

Pe planeta noastra convietuiesc peste 7 miliarde de oameni. Trebuie sa ne ajutam reciproc, sa convietuim in pace si sa cautam o dezvoltare comuna.

Poporul chinez este angajat in indeplinirea visului natiunii chineze de relansare si dorim ca toate popoarele din lume sa-si indeplineasca visurile lor.

Sper cu toata sinceritatea ca popoarele lumii, in cursul indeplinirii visurilor fiecaruia, sa se inţeleaga reciproc si sa se ajute reciproc, pentru ca planeta noastra sa se transforme intr-o vatra frumoasa a tuturora.

Viata este intotdeauna plina de speranta. Suscesul apartine mereu celor cu speranta si sarguinta.

Ne vom confrunta si in viitor cu tot felul de riscuri si provocari. Mai avem multe de facut pentru ca populatia sa aiba o viata mai buna.

Trebuie sa fim in continuare modesti si sa depunem in continuare eforturi asidue pentru a scrie noi pagini in dezvoltarea patriei.

Va multumesc!

mesaj_2014

Sursa: http://romanian.cri.cn/341/2013/12/31/1s144851.htm

Last modified: 05/09/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *