Bine ai venit! | 欢迎访问网页

METODĂ INEDITĂ DE ACORDARE A CONSULTAȚIILOR MEDICALE ÎN CHINA

20/08/2018

Compania Alibaba Group Holding Ltd. intenționează să folosească sistemele de cloud și date pentru a oferi soluții pentru probleme precum cozile lungi și lipsa medicilor.

Implicarea Alibaba în domeniul sănătății reflectă o tendință mai largă în China, unde firme de tehnologie încearcă să se implice tot mai mult în acest sector.

Alibaba lucrează cu un spital din Shanghai folosind date pentru a anticipa cererea pacienților și a aloca medici conform nevoilor. În provincia Zhejiang, compania lucrează la instrumente de diagnoză asistată, pentru a ajuta la analizarea imaginilor medicale, cum ar fi scanările CT și RMN-urile.

Spitalele din China folosesc din ce în ce mai mult acest tip de tehnologie pentru a reduce decalajul dintre centrele urbane și părțile îndepărtate ale țării în care personalul medical este insuficient. Folosind sisteme de partajare a documentelor, se pot direcționa specialiști astfel încât să nu mai existe astfel de probleme.

Acest tip de tehnologie este folosită și de DXY, una dintre cele mai mari rețele de medici online din China, care oferă consultații pe platforma socială WeChat pentru pacienții cu boli cronice precum diabetul zaharat.
Soluția tehnologică a fost adusă în centrul atenției ca modalitate de maximizare a resursei umane, promisiune a Beijingului pentru îmbunătățirea sistemului medical.

China s-a confruntat mult timp cu o criză de medici, datorată salariilor scăzute și lipsei clinicilor locale, la fel ca și România.

Premierul Li Keqiang a declarat pentru Reuters că tehnologia medicală ”ar putea ajuta la atenuarea problemei serviciilor inaccesibile și costisitoare de sănătate publică.”

Li Tiantian, fondatorul și președintele DXY, a declarat că reprezentanți ai Ministerului Sănătății s-au întâlnit cu diferite companii de asistență medicală, plănuind să lanseze ”spitalele pe internet, poate chiar în luna iulie a acestui an.”

Politica ar permite spitalelor aprobate să consulte, să prescrie și să vândă medicamente online pacienților cu boli cronice, reducând inconvenientul distanței mari de la adresele de domiciliu ale bolnavilor până la medicul specialist.

Aflată încă la început de drum, această metodă ar putea reprezenta un pas enorm și pentru dezvoltarea sistemului medical din România, sub rezerva soluționării neajunsurilor ce pot fi întâmpinate, precum lipsa infrastructurii IT&C.

Last modified: 20/08/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *