Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Mugur Isărescu promite: În acest mandat, BNR va îndeplini obiectivul de aderare a României la zona Euro

03/07/2019

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Legislativului au aprobat un nou mandat de guvernator pentru Mugur Isărescu – al şaselea – şi componenţa noului Consiliu de administraţie al Băncii Naţionale a României.

Mandatul noii conduceri este de cinci ani, vreme în care România va intra în Zona Euro, a promis guvernatorul.

Mugur Isărescu a declarat, că, în acest mandat, în componenţa care urmează să fie validată de către Parlament, BNR va atinge obiectivul de aderare a României la zona Euro. Acesta a precizat că acest lucru necesită multă pregătire, dar şi convergenţă.

El a adăugat că BNR este o instituţie neutră din punct de vedere politic şi că lucrează cu orice guvern.

„Vă încredinţăm că în perioada în care vom îndeplini mandatul pe care Parlamentul României ni-l va încredinţa, vom duce la îndeplinire un program care se bazează în primul rând pe aplicarea legii care dirijează activitatea Băncii Centrale a Romîniei, pe îndeplinirea mandatului pe care îl are BNR, dar şi de îndeplinire a unui obiectiv stabilit în urma colaborării cu Guvernul României, sub ASE, cu acordul tuturor partidelor politice şi cu participarea sindicatelor, programul de trecere a României la zona euro. Este un program care va schimba în mod esenţial statutul BNR. Până atunci vă reamintesc obiectivele principale ale BNR. În primul rând BNR a fost o bancă de misiune şi rămâne banca care emite moneda naţională, leul, până când ţara noastră va trece la moneda euro”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul audierii în Parlament a candidaţilor înscrişi pentru funcţiile din Consiliul de administraţie şi cel de guvernator al BNR.

Last modified: 03/07/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *