Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Noul tronson de autostradă al Serbiei construit de China s-a deschis circulației

21/08/2019

Un nou tronson al autostrăzii internaționale E-763 din Serbia, numită “Milos cel Mare”, a fost deschis circulației duminică în cadrul unei ceremonii din municipiul Ljig, care se află la 80 de km sud-vest de Belgrad.

În cadrul ceremoniei, președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că secțiunea de autostradă de 62,5 de km, care a fost construită de compania chineză Shandong Hi-speed Group, marchează “o nouă calitate a vieții” pentru țară și va atrage investitorii către orașe și localități de-a lungul traseului.

Președintele a spus că în ultimii ani, țara a parcurs un drum lung din pragul falimentului la statutul de cea mai atractivă destinație pentru investiții la nivel global și a remarcat că “o mare parte din succes a fost realizată în cooperare cu prietenii noștri chinezi”.

El a spus că companiile chineze au reînviat economia sârbă, și anume HBIS care a achiziționat oțelăria Smederevo, Zijin care a investit în complexul de minert și de topire a cuprului din orașul Bor, precum și Linglong care a lansat o investiție generoasă în orașul Zrenjanin.

Vucic a concluzionat prin evidențierea importanței conexiunilor rutiere pentru dezvoltarea viitoare a Serbiei și a anunțat noi proiecte de infrastructură cu companiile chineze pe viitor.

Noul tronson cu o viteză proiectată de 130 de kilometri pe oră are o lățime de 28,4 de metri și are 42 de poduri și pasaje, potrivit unui comunicat de presă al guvernului.

Noua autostradă va ușura și mai mult traficul pe drumul local, care este până acum singura cale atât pentru transportul de marfă cât și de pasageri.

Ambasadorul chinez în Serbia, Chen Bo, precum și oficiali din Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și reprezentanții companiei Shandong Hi-speed Group au participat la ceremonie.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 22/08/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *