Bine ai venit! | 欢迎访问网页

O Chină tenace şi prosperă este favorabilă intereselor întregii lumi

03/01/2022

“În anul 2021, am văzut o Chină tenace și prosperă”, a transmis preşedintele Chinei, Xi Jinping, în mesajul de Anul Nou 2022. China este cea mai mare ţară în curs de dezvoltare din lume, cu o populaţie de peste 1,4 miliarde. Rezolvarea proprii problemelor reprezintă cea mai mare contribuţie a Chinei la dezvoltarea lumii. În 2021, China a construit complet o societate cu o viaţă decentă, situându-se pe primele locuri în lume în domeniul dezvoltării economice şi combaterii pandemiei.

Produsul Intern Brut al Chinei, din primele trei trimestre din 2021, a crescut cu 9,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Valoarea totală a importurilor şi exporturilor din primele 11 luni din 2021 a depăşit 35.000 miliarde yuani, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În aceste condiții, China continuă să joace un rol stabilizator pentru creşterea economiei mondiale.

În 2021, numărul populaţiei chineze vaccinate împotriva noului coronavirus a depăşit 1,2 miliarde, rata de vaccinare fiind de peste 85%, fapt care a adus o contribuţie importantă la combaterea pandemiei COVID-19. Până în prezent, China a oferit unui număr de peste 120 de ţări şi organizaţii internaţionale, două miliarde doze de vaccinuri anti-COVID.

Cum a reușit China să obţină atât de multe realizări în 2021?

Partidul Comunist Chinez are poporul drept centru al activităţilor sale, fapt recunoscut pe plan mondial. Potrivit celor mai recente reazultate prezentate de o agenţie de sondaje publică din SUA, rata de satisfacţie în rândul chinezilor faţă de partidul de guvernare şi guvern a ajuns la 95 respectiv 98%.

În 2022, China va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă şi reuniunea liderilor ţărilor BRICS, va susţine în continuare multilateralismul real, va apăra ferm sistemul internaţional având ONU drept nucleu şi ordinea internaţională bazată pe Dreptul Internaţional, va oferi “proiecte chinezeşti” pentru soluţionarea problemelor cu caracter mondial.

China are încredere în rezolvarea problemelor proprii şi va creea condiţiile favorabile păcii şi dezvoltării lumii.

Sursa: Radio China International

Last modified: 03/01/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *