Bine ai venit! | 欢迎访问网页

O mica parte din cultura Chinei se afla la Targu Jiu

09/08/2018

La Targu Jiu a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie ”Noul Drum al Matasii”. Acesta a fost realizat datorita colaborarii dintre Ambasada Chinei in Romania, Muzeul Judetean Gorj, autoritatile publice locale si Asociatia CHINARO.

Expozitia de fotografie contine 60 de fotografii inedite ce ofera o mai buna imagine despre initiativa ”Belt and Road”.

La eveniment au fost prezenti Zhao Li, atasat cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, Qi Yue, consilier in cadrul ambasadei si reprezentanti ai agentiei de presa China Xinhua News.

Partea chineza a pus in evidenta importanta evenimentului in contextul intensificarii schimburilor culturale ce au loc intre China si Romania. De mentionat este ca in aceasta perioada doi sculptori chinezi sunt invitatii Taberei de creatie ce se desfasoara in orasul lui Brancusi.

Din partea autoritatilor locale au luat cuvantul viceprimarul Municipiului Targu Jiu, Adrian Tudor si vicepresedintele Consiliului Judetean, Nicolae Muja, care si-au exprimat bucuria de a participa si de a organiza un astfel de eveniment.

Gazda evenimentului a fost Muzeul Judetean Gorj “Alexandru Stefulescu” a carui inimoasa echipa condusa de catre domnul director Dumitru Hortopan se afla deja in fata organizarii celei de-a sasea expozitii tematice dedicata Chinei.

Persoanele interesate de cultura chineza pot vizita expozitia in perioada 9 august – 9 septembrie 2018 la Muzeul Judetean Gorj, sectia de Istorie-Arheologie din Targu Jiu, strada Geneva, nr. 8.

A fost o bucurie pentru noi sa ne aflam in calitate de parteneri la acest important eveniment. Mult succes in continuare!

Last modified: 10/08/2018

One Response to " O mica parte din cultura Chinei se afla la Targu Jiu "

  1. Adela spune:

    Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *