Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Observator economic: China explorează tehnologii digitale și inteligente pentru extinderea aeroporturilor inteligente

09/07/2019

Aeroporturile civile în plină expansiune din China urmăresc tehnologiile digitale și inteligente pentru a susține creșterea continuă, potrivit autorităților aviatice chineze.

Mega-aeroporturile din orașele majore ale Chinei ating, în general, punctele de saturație a capacității, potrivit Administrației Aviației Civile din China (CAAC).

Situaţia este chiar severă în aeroporturile în care tranzitul anual de pasageri atinge nivelul de zece milioane, afectând în mare măsură eficiența și confortul pasagerilor.

„Tehnologiile digitale și inteligente au o importanță majoră pentru marile aeroporturi, oferind mai mult spațiu pentru dezvoltare și susținând funcționarea în siguranță a industriei”, a declarat Zhang Rui, director adjunct al departamentului pentru aeroporturi al CAAC.

În 2018, tranzitul anual total de pasageri și mișcările de zbor ale aeroporturilor civile din China au atins 1,26 miliarde și respective 11,08 milioane, crescând cu o medie anuală de 11 la sută, respectiv 19 la sută în ultimii 10 ani.

La sfârșitul anului 2018, China avea 235 de aeroporturi civile, dintre care 37 cu cel puțin 10 milioane de pasageri anual. Zece dintre acestea au atins nivelul de 30 de milioane.

Pe fondul creșterii în plină expansiune și a cerințelor pieței, unele dintre cele mai importante aeroporturi au recurs la injectarea de noi tehnologii în operațiuni precum gestionarea siguranței, servicii pentru pasageri, precum și economisire a energiei și reducere a emisiilor.

Unele dintre marile aeroporturi au intrat în acțiune prin injectarea de noi tehnologii în operațiuni precum managementul siguranței, serviciul de călători, economisirea energiei și reducerea emisiilor.

De exemplu, Aeroportul Internațional Beijing Daxing va adopta mai multe tehnologii noi, cum ar fi auto-check-in, verificări de recunoaștere facială și dispozitive de identificare a frecvențelor radio în urmărirea bagajelor.

De exemplu, Aeroportul Internațional Daxing din Beijing va adopta mai multe tehnologii noi, cum ar fi auto-check-in, verificări de siguranţă prin recunoaștere facială și dispozitive de identificare a frecvențelor radio în urmărirea bagajelor.

Aceasta înseamnă că pasagerii ar putea avea parte de o experiență aeroportuară cu autoservire, fără hârtii, pe parcursul întregului proces de la check-in și controale de securitate la îmbarcare.

Este de așteptat ca noile tehnologii, cum ar fi inteligența artificială și datele mari să injecteze energie în aeroporturile Chinei. Între timp, acestea reprezintă oportunități excelente atât în domeniul tehnologiei, cât și în cel al afacerilor.

China este, în present, cea de-a doua cea mai mare piață a aviației civile din lume. Se preconizează că va deveni cea mai mare în jurul anului 2025, potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 10/07/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *