Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Observator Economic: Investițiile străine atrase de China pe fondul relaxării accesului pe piață

16/02/2021

Datele din ianuarie privind investițiile străine directe (ISD) în China au arătat că țara a rămas o destinație atractivă pentru investitorii străini, după un aflux record în 2020.
Investițiile străine directe în China continentală au crescut cu 4,6% faţă de anul trecut, la 91,61 miliarde de yuani (11,7 miliarde de euro) luna trecută, a declarat miercuri Ministerul Comerțului (MOC).
În dolari americani, afluxul a crescut cu 6,2% faţă de anul trecut, la 13,47 miliarde de dolari.
Investițiile străine în industria serviciilor au ajuns la 68,46 miliarde de yuani în luna ianuarie, în creștere cu 11% față de anul trecut, reprezentând 74,7 % din totalul ISD al țării, potrivit MOC.
Sectorul comerțului en gros și cu amănuntul a înregistrat o creștere a ISD de 27,2 % faţă de anul anterior, iar industria de cazare și cea de catering a înregistrat o creștere de 71,5%.
Anul trecut, țara a înregistrat o creștere de 4% a intrărilor, devenind cel mai mare beneficiar al ISD din lume, potrivit unui raport al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare.
Oficialul MOC, Zong Changqing a atribuit creșterea ISD opțiunii țării de a extinde deschiderea pe fondul epidemiei.
Zong a declarat că spre deosebire de unele țări care ridică bariere în calea investițiilor străine, China este şi mai hotărâtă să realizeze reforme și deschideri pentru stabilizarea investițiilor străine în faţa greutăţilor.
China a continuat să-și scurteze lista negativă și să deschidă mai multe domenii pentru a crea oportunități pentru investitorii străini, a adăugat Zong.
MOC s-a angajat să continue extinderea accesului pe piață pentru investițiile străine, care se confrunte cu o situație complexă și severă şi în acest an.
Potrivit MOC, China va implementa o nouă listă negativă pentru investițiile străine și va ridica în continuare măsurile restrictive.
Xiao Benhua, expert în cadrul Universităţii de Contabilitate și Finanțe Lixin din Shanghai, a declarat că este de așteptat ca China să continue deschiderea în domenii cheie, precum finanțele, educația și asistența medicală.

Last modified: 16/02/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *