Bine ai venit! | 欢迎访问网页

OPORTUNITATE DE DEZVOLTARE A RELAȚIILOR ISTORICE DINTRE EUROPA ȘI CHINA

30/10/2018

Deși interconectată din punct de vedere geografic, relațiile economice dintre Asia și Europa nu au fost atât de strânse ca în prezent.

Dacă acum 400 de ani nu erau identificate mai mult de două transporturi transfrontaliere între China și portul din Duisburg, acum numărul lor a crescut de peste 8 ori.
Până la sfârșitu lunii august 2018 au fost efectuate peste 10.000 de călătorii între China și Europa, de la doar 17 în 2011, acest lucru datorându-se reducerii timpului de tranzit cu 7, până la 10 zile între cele două mari regiuni.

Pe cale aeriană, în prezent sunt înregistrate peste 600 de zboruri între Europa și China, însumând peste 6,6 milioane de dolari.

Aceste cifre în creștere, pot fi în mare parte atribuite proiectelor semnate prin intermediul inițiativei Belt&Road, prin intermediul căreia s-a realizat o mai bună conectivitate a oamenilor din cele două zone ale globului.

Cu un potențial uriaș, perspectiva conectivității Asia-Europa este promițătoare, reprezentând o oportunitate istorică deopotrivă atât pentru Europa cât și pentru Asia.
Printre beneficiile aduse de inițiativa Belt&Road s-au numărat dezvoltarea unor sisteme eficiente de transport care permit familiilor să petreacă mai mult timp împreună, iar pentru țări această conectivitate eficientă și durabilă a contribuit la o creștere economică de la ocuparea forței de muncă, competitivitatea și comerțul global, precum și fluxurile de bunuri și servicii între Europa și Asia.

”UE va continua să se angajeze în colaborarea cu China, pentru a crea sinergii și a găsi noi comunități” – conform unei afirmații a reprezentanților Uniunii Europene,
În fața acestei oportunități istorice de a spori conectivitatea și prosperitatea comună, mass-media internațională joacă un rol extrem de important în evidențierea bunei-credințe și a viziunii extraordinare de care cele două regiuni de pe mapamond benficiază.

Last modified: 30/10/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *