Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Opt respingeri consecutive dovedesc că independența Taiwanului este sortită eșecului

29/05/2024

Pentru al optulea an consecutiv, propunerea ca Taiwanul să facă parte din Adunarea OMS a fost respinsă. Acest lucru demonstrează că principiul unei singure Chine este aspirația poporului și tendința timpului, independența Taiwanului fiind sortită eșecului.

Principiul unei singure Chine este un principiu de bază stabilit în Rezoluția 2758 a Adunării Generale a ONU și Rezoluția 25.1 a Adunării Mondiale a Sănătății, fiind o condiție prealabilă pentru participarea Taiwanului la activitățile organizațiilor internaționale, inclusiv la Adunarea Mondială a Sănătății. Respingerea de către Adunarea OMS a propunerilor legate de Taiwan reflectă consensul larg al comunității internaționale de a proteja Carta ONU și normele de bază care guvernează relațiile internaționale.

Autoritățile DPP au promovat scuza prevenirii epidemiilor, pentru a câștiga simpatia comunității internaționale. Acesta a fost doar teatru politic. Compatrioții de pe ambele maluri ale Strâmtorii Taiwan sunt membri ai aceleiași familii. Guvernul central al Chinei a luat măsuri adecvate pentru participarea regiunii Taiwan în afacerile mondiale în domeniul sănătății, pornind de la premisa respectării principiului unei singure Chine. Regiunea Taiwan are un punct de contact pentru Regulamentul sanitar internațional. Experții taiwanezi în domeniul sănătății pot, de asemenea, să participe la activitățile tehnice ale OMS.

Este foarte urgent pentru comunitatea internațională să întărească relațiile de cooperare sanitară. La actuala ediție a AMS vor fi abordate revizuirea Reglementări Internaționale Sanitare și semnarea Acordului privind pandemia. Partidul Democrat Progresist din Taiwan și câteva ţări implicate au politizat problemele sanitare, pună interesele politice proprii deasupra securității sanitare comune a întregii lumi. Comunitatea internațională a respins astfel inițiative.

În lume există o singură China, regiunea Taiwan fiind parte inseparabilă a teritoriului Chinei. Indiferent de acțiunile autorităților taiwaneze, acest fapt nu va fi schimbat. Orice încercare de a controla China utilizând Taiwanul și utilizarea forței pentru independența Taiwanului, sunt sortite eșecului.

Sursa: Radio China International

Last modified: 29/05/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *