Bine ai venit! | 欢迎访问网页

ORIGINILE ÎMPĂRĂȚIEI CHINEZE

11/02/2019

Ptolemeu, astronom și geograf grec numea poporul chinez ”copiii Hetei”, iar țării îi spunea Serica (țara mătăsii).

Cu 3900 de ani în urmă, împăratul Xun a împărțit împărăția chineză în 12 provincii, iar urmașul său Iva, în 9 deoarece hotarul se afla pe marele fluviu Kiang. După cucericerea ținuturilor de miazăzi și introducerea obiceiurilor chinezești, teritoriul a fost reorganizat în 15 provincii care se păstrează și astăzi aidoma.

În toate aceste provincii ale împărăției chineze se află orașe foarte mari și foarte bogate, legate între ele prin sate aglomerate. Cu alte cuvinte, se poate spune despre China că dacă Marele Zid ar fi înconjurat întreaga împărăție chineză, s-ar fi putut crede că întreaga țară este un singur oraș organizat după minunatele obiceiuri și tradiții chinezești.

Despre Marele Zid Chinezesc care înconjoară împărăția Chinei s-au scris lucruri minunate de către mulți istorici vechi și noi. El a fost făcut de împăratul chinez Ksi, care prin faptele sale ostășești și prin construcțiile ridicate, a rămas în istoria Chinei ca o figură marcantă pentru evoluția și dezvoltarea minunatului tărâm al mătăsii.

Poporul chinez a atras atenția marilor gânditori și filosofi ai lumii, fiind menționat în capodopoerele istoriei lumii.
Aristotel a scris despre chinezi că sunt mai înțelepți decât alte popoare, fiind oameni obișnuiți cu munca, sprinteni și sănătoși.
Poporul chinez prețuiește învățătura și știința, astfel că în China, în afara de familiile împărătești, nu e considerat nobil decât omul care știe să citească și să scrie.

Simbol al păstrării tradițiilor îmbinate cu devoltarea lumii moderne, poporul chinez reprezintă un model pentru întreagalume iubitoare de frumos.

Last modified: 11/02/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *