Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Paleontologii au descoperit urme de Tyrannosauripus în Estul Chinei

07/08/2019

Paleontologii din China și Statele Unite au găsit un tiranosaurip, o fosilă de amprente gigant de dinozaur în estul provinciei Jiangxi din China, marcând prima descoperire a tiranosauripului în China.

Fosila a fost dezvăluită publicului la Muzeul de Istorie a Naturii din Yingliang, din provincia Fujian a Chinei de Est.

Urma găsită în Ganzhou-ul lui Jiangxi în timpul unei construcții de drumuri, a fost identificată ca Tyrannosauripus de către Xing Lida de la China University of Geosciences, Beijing, Niu Kecheng cu Yingliang Stone History Museum Museum și Martin G. Lockley de la Universitatea din Colorado.

Tyrannosauripus este un termen creat pentru a descrie amprentele fosilizate care ar putea fi lăsate de tiranosaurid.

Amprenta este diferită de alte amprente mari de teropod găsite în China, însă seamană cu urmele tiranosauride găsite în Statele Unite.

Oamenii de știință au dedus conform mărimii amprentei piciorului al dinozaurului că lungimea acestuia ar putea fi de până la 7,5 metri.

Locul de excavare a amprentei este de aproximativ 33 km de locul în care au fost găsite fosilele osoase ale Qianzhousaurus, ceea ce crește posibilitatea ca amprenta să fie lăsată de un tiranosaurid.

Descoperirea este una importantă deoarece oferă posibiitatea unei noi perspective legate de evoluția faunei dinozaurilor din China.

Last modified: 07/08/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *