Bine ai venit! | 欢迎访问网页

PIB-ul Chinei în 2022, un nou nivel record

06/03/2023

Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei a ajuns la 120 trilioane de yuani (peste 17 trilioane USD), un nou nivel record, având o creșterea de 6,1 trilioane de yuani (aproximativ 882 miliarde USD), a anunțat luni la o conferință de presă vicepreședinte al Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă, Zhao Chenxin, la Beijing.

Oficialul chinez a declarat că economia a înregistrat realizări bune în 2022. Pe lângă noul record al PIB-ului, în contextul în care inflația a atins cel mai înalt nivel din ultimele patru decenii pe plan global, indicele prețurilor de consum (IPC) în China a crescut cu două procente. Au fost create 12,06 milioane locuri de muncă, cifra care a depășit obiectivul prestabilit. China a menținut balanţa de plăţi internaţionale.

El a menționat că s-a îmbunătățit continuu calitatea de dezvoltare, accelerându-se ritmul de reglare structurală în industrie, investiții, comerț și altele. Au fost făcuți pași solizi în stimularea dezvoltării ecologice și cu emisii scăzute de carbon. Au fost consolidate rezultatele campaniei de eradicare a sărăciei, fiind optimizate mai mult sistemul de asigurări sociale și serviciile publice. Totodată, s-a îmbunătățit și capacitatea de asigurare a lanțului industrial și celui de aprovizionare importante, a afirmat oficialul.

Sursa: Radio China International

Last modified: 06/03/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *