Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Președinția română a Consiliului UE s-a încheiat

01/07/2019

Duminică a fost ultima zi în care România a exercitat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, președinție care va fi preluată de către Finlanda.

Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a apreciat că rezultatele obținute în cele șase luni au fost peste așteptări, cu 90 de dosare finalizate.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a adresat un mesaj de felicitare pentru președintele Klaus Iohannis pentru modul în care România a exercitat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene: ”Multe mulțumiri pentru Klaus Iohannis și echipa lui pentru o președinție a Consiliului UE energică și de succes. Ați reușit să avem 90 de proiecte legislative agreate în mai puțin de 100 de zile, ceea ce este impresionant.”

Interesul european a fost etalonul succesului unuia dintre cele mai importante proiecte de țară ale României. A fost un prim mandat complex și ambițios.

Succesul Președinției române la Consiliul UE este confirmat de cifre și întregit de curajul revenirii la misiunea autentică a unei Președinții rotative – efortul de a acționa dincolo de interesul național și de a livra rezultate în beneficiul tuturor cetățenilor Uniunii.

Pe parcursul celor șase luni, România a contribuit prin acțiuni concrete, la consolidarea Uniunii Europene, un proiect care rămâne vital pentru bunăstarea și siguranța continentului nostru.

Last modified: 01/07/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *