Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Prima editie a Galei “Premiile Ambasadorului Chinei” – 2017

17/06/2017

Sambata, 17 iunie 2017, s-a desfasurat, in cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze din Bucuresti, prima editie a ceremoniei de decernare a premiilor “Bursa Ambasadorului Chinei”.

In alocutiunea de deschidere, Excelenta Sa – domnul Xu Feihong, Ambasador al Republicii Populare Chineze in Romania, a declarat ca limba chineza este o limba profunda, ca semnificatie si intelesuri, cu un vocabular bogat, cu o larga raspandire, fiind vorbita la nivel global de catre 12,4% din populatia lumii. Limba chineza apartine patrimoniului cultural chinez, una dintre cele 4 culturi antice, in prezent fiind studiata in Romania cu suportul a 4 Institute Confucius, in peste 100 de puncte distincte, cu un total de aproximativ 8.000 de cursanti, scopul principal al acestui eveniment fiind incurajarea si stimularea tinerilor in perseverenta si efortul lor de invatare.

In cadrul evenimentului au fost premiati 20 de studenti si elevi cu rezultate deosebite, ce studiaza limba chineza in Romania, precum si 4 profesori ce au avut o contributie marcanta in promovarea si sustinerea invatarii limbii chineze.

Premiile, constand in telefoane mobile de ultima generatie, oferite de Compania ZTE si importante sume de bani, cuprinse intre 1.000 si 3.000 lei, au fost oferite cu sprijinul companiilor chineze ce activeaza in Romania.

Unele din cele mai importante criterii de selectie a premiantilor au fost performanta si participarea la competitii de profil privind limba si cultura chineza, in viitor, orice elev putand fi premiantul acestei gale anuale de prestigiu.

Asociatia Chinaro a fost invitata sa participe la acest eveniment si a fost prezenta cu 14 elevi si intregul corp profesoral.

Felicitari castigatorilor si organizatorilor, Ambasada Republici Populare Chineze in Romania, Excelentei Sale domnul Ambasador Xu Feihong, pentru aceasta initiativa deosebita.

Last modified: 06/11/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *