Pui cu ciuperci inabusite este o mancare traditionala renumita in regiunea de Nord-Est a Chinei. Mancarea este nelipsita atunci cand vin oaspeti. Pentru prepararea acesteia, este bine sa se foloseasca ciuperci Armillaria mellea(ghebe). Insotita de acest tip de ciuperci, carnea de pui este deosebit de delicioasa.
Ingrediente:
O jumatate de pui (aproximativ 700 gr.), 50 gr. ciuperci uscate, o bucata de praz, o bucata de ghimbir, doua fructe de anason, doi ardei iuti uscati, 45 ml. sos de soia, 30 ml. vin de masă, 1 gr. sare
Mod de preparare:
1. Spalam cu apa rece ciupercile uscate pentru inlaturarea nisipului de pe suprafata, apoi punem ciupercile la inmuiat in apa calduta, timp de o jumatate de ora.
2. Taiem prazul in doua bucati si ghimbirul in felii groase.
3. Spalam bine puiul si il taiem in bucati relativ mari.
4. Taiem radacinile ciupercilor inmuiate. Spalam bine ciupercile si scurgem apa.
5. Turnam o cantitate potrivita de ulei intr-o tigaie. Dupa ce se incinge uleiul, punem bucatile de pui la calit.
6. Punem in tigaie bucatile de praz, feliile de ghimbir, fructele de anason, ardeii iuti uscati si amestecam bine toate ingredientele. Adaugam vinul de masa si sosul de soia si amestecam bine.
7. Turnam in tigaie apa calda care trebuie sa treaca peste bucatile de pui. Dupa zece minute, punem in tigaie si ciupercile.
8. Dupa clocotirea apei, acoperim tigaia cu un capac. Reglam focul la intensitate mica, lasand sa fiarba bucatile de pui si ciupercile timp de 2-3 ore, pana cand devin coapte. Adaugam sare. Cand sosul devine gros, inchidem focul si scoatem mancarea intr-un castronaş, fiind gata preparata si putand fi servita.
Sursa: http://romanian.cri.cn/301/2013/12/26/1s144682.htm
Last modified: 05/09/2016