Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Fără categorie

Ratusca uriasa ajuns la Beijing

24/09/2013

După ce a încântat publicul din Londra, Sydney şi Hong Kong, răţuşca uriaşă realizată de artistul olandez Florentijn Hofman a ajuns la Beijing, pe râul Yongding ce traversează Muzeul de Grădini. Înălţimea acestia este de 18 metri iar prezenţa răţuştii deschide activitățile care preced Săptămâna Designului Beijing 2013, programată în intervalul 26 septembrie – octombrie 3.

Pentru a ajunge în apropierea ei, vizitarorii trebuie să plătească biletul de acces în Muzeu, în valoare de 100 yuani. “Micuţa uriaşă” va rămâne aici până la 23 septembrie, urmând apoi să fie mutată pe lacul Palatului Imperial de Vară unde va rămâne până la 26 octombrie. Potrivit organizatorilor chinezi, odată cu mutarea în Palatul de Vară se aşteaptă ca numărul curioşilor să crească considerabil în condiţiile în care biletul de intrare în Palat este de numai 30 yuani.
Rațuşca gigant este realizată din peste 200 de bucăți de cauciuc iar pentru ridicarea ei au fost nevoie de mai mult de 24 de ore. Deşi se află pe apă, la o distanţă considerabilă de mal, răţuşca este păzită permanent de angajaţii muzeului şi de voluntari îmbrăcați în costume galbene, după lăsarea întunericului aceasta fiind parte dintr-un spectacol de sunet-lumină şi jocuri de apă.

Last modified: 24/09/2013

Comments are closed.