Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Redresarea economică și stabilizarea prețurilor

03/10/2022

Datele economice naționale pentru luna August 2022 au fost prezentate, recent. Purtătorul de cuvânt al Biroului Național de Statistică și director al Departamentului de Statistică Cuprinzătoare a Economiei Naționale, Fu Linghui, a declarat că, în luna August, economia națională a continuat să se redreseze și să se dezvolte, producția crescând constant, ocuparea forței de muncă și prețurile fiind în general stabile, majoritatea indicatorilor fiind mai buni decât luna anterioară.

Fu Linghui a arătat că, în luna August, economia Chinei a continuat să se redreseze, principalii indicatori îmbunătățindu-se. Valoarea adăugată a întreprinderilor industriale mari a crescut cu 4,2% de la an la an, iar rata de creștere a accelerat cu 0,4% față de luna Iulie. Din punctul de vedere al categoriilor, valoarea adăugată a industriei miniere a crescut cu 5,3% față de anul precedent, industria prelucrătoare a crescut cu 3,1%, iar industria de producere și furnizare a energiei electrice, termice, a gazelor și a apei a crescut cu 13,6%. Industria producătoare de echipamente a crescut cu 9,5% de la an la an, cu 1,1% mai mult decât în luna precedentă.

În luna August, indicele național al producției de servicii a crescut cu 1,8% față de anul precedent, cu 1,2%, mai rapid decât în luna precedentă, din care transmisia informațiilor, software și servicii informatice, industria ospitalității și sectorul financiar au crescut cu 8,9%, 7,4% și 4,8%. Indicele activității economice în sectorul serviciilor a fost de 51,9%.

De asemenea, vânzările cu amănuntul de bunuri de consum au crescut cu 5,4% de la an la an, accelerând cu 2,7% față de luna iulie, de la negativ, la pozitiv. Vânzările cu amănuntul online s-au ridicat la 8.429,5 miliarde yuani, în creștere cu 3,7%.

În perioada Ianuarie-August, investițiile naționale în active fixe a înregistrat creștere, pentru prima dată în anul în curs, ritmul creșterii fiind cu 5,8% de la an la an.

Importul și exportul total de mărfuri a păstrat creșterea, înregistrând un ritm de 8,6%, și comerțul general a reprezentat o pondere mai mare, ajungând la 64,3% din volum, cu 2,3% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Privind tendința economică, oficialul chinez a declarat că fundamentele pozitive pe termen lung și factorilor care susțin o dezvoltare de înaltă calitate nu s-au schimbat. O serie de pachete de politici economice continuă să fie implementate, care vor asigura funcțiunea economică într-un interval rezonabil.

Coordonarea eficientă a prevenirii și controlului epidemiilor și a dezvoltării economice și sociale continuă să dea rezultate. Producția întreprinderilor, activitățile de afaceri și cererea pieței continuă să se redreseze. Cererea internă se extinde treptat. Politicile pentru stabilizarea investițională continuă să câștige impuls, iar consumul rezidențial este așteptat să se recupereze treptat. În special, politicile preferențiale pentru consumul de automobile și de electrocasnice își fac efectul, ceea ce favorizează creșterea vânzărilor de mărfuri de bază. Pe plan internațional, aprovizionarea cu alimente și energie sunt limitate, iar prețurile materiilor prime sunt la niveluri ridicate. În schimb, China a obținut în acest an o producție sporită de cereale de vară și orez timpuriu, iar cerealele de toamnă au acum, în general, o creștere constantă, oferind o garanție mai bună pentru o funcționare economică stabilă.

Dividendele reformei și ale deschiderii au continuat să fie eliberate. Mediul de afaceri continuă să fie optimizat, iar impulsul reformei continuă să se acumuleze, ceea ce conduce la valorificarea deplină a avantajelor sistemului industrial complet al Chinei și la promovarea creșterii noilor dinamici.

Fu Linghui a arătat că în perioda Ianuarie-August, importurile și exporturile Chinei cu țările situate de-a lungul inițiativei “O centură, un drum” au crescut cu 20,2% față de perioada similară din 2021, iar importurile și exporturile cu țările membre RCEP au crescut cu 7,5%.

“Pe măsură ce politicile continuă să producă efecte, se vor consolida și mai mult bazele redresării economice, stimulând o dezvoltare mai bună și durabilă”, a mai declarat Fu Linghui.

Sursa: Radio China International

Last modified: 03/10/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *