Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Romania isi propune sa exporte bunuri de peste un miliard de euro in China, in 2019

06/11/2018

Romania are ca obiectiv depasirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile catre China, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA).

Reducerea deficitului comercial in relatia bilaterala Romania – China a fost una dintre temele abordate de partea romana in cadrul celei de-a XXVII-a Sesiuni a Comisiei Inter-guvernamentale romano-chineze de Cooperare Economica, organizata in China.

Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, se afla in China, pentru o vizita oficiala ale carei scopuri principale sunt reducerea deficitului comercial şi promovarea Romaniei ca destinatie de investitii. Vizita are loc in perioada 1 – 4 noiembrie si mai cuprinde discutii cu oficiali ai Bancii Industriale si Comerciale a Chinei (ICBC) si ai unor mari companii, pentru promovarea proiectelor de tip Parteneriat PublicPrivat.

Principalele domenii abordate au fost despre energie, infrastructura, tehnologia informatiei si comunicatiilor, tehnologiile avansate, protectia mediului si turismul.

Valoarea totala a schimburilor comerciale intre România si China a depasit 4 miliarde de dolari, in primele opt luni ale acestui an, din care 604,02 milioane de dolari exporturi romanesti pe piata chineza, si 3,43 miliarde de dolari de importuri din China.

Last modified: 06/11/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *