Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Rusia şi China vor crea un centru de date pentru a explora Luna

19/09/2019

Rusia și China vor crea un centru de date pentru a explora Luna și spațiul îndepărtat, a anunțat marți guvernul rus, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat o rezoluţie ce autorizează agenţia spaţială rusă, Roscosmos, să negocieze un acord cu China „pentru a coopera în crearea unui centru de date comun pentru explorarea Lunii şi a spaţiului îndepărtat”.

Roscosmos a fost autorizat să abordeze şi să pună la punct cu Administraţia Spaţială Naţională a Chinei,coordonarea de misiuni ruso-chineze cu ajutorul modulelor spaţiale Luna-Resurs-1 şi Chang’e 7 pentru a studia polii lunari.

Luna-Resurs-1 este un proiect al agenţiei spaţiale ruse pentru a explora polii lunari prin survolarea şi depunerea pe suprafaţa Lunii. Misiunea include capsula spaţială Luna-26 şi vehiculul lunar Luna-27, potrivit Interfax.

China este deja cunoscută pentru programul său de explorare spațială, realizandu-se progrese stabile într-un termen scurt în domeniu explorarii spațiului, fiind un exemplu și pentru celălalte țări datorită rezultatelor excepționale pe care le-a realizat.

China a realizat o premieră istorică – să asolizeze cu succes pe faţa ascunsă a Lunii sonda Chang’e 4.

Obiectivul programului este trimiterea, pe termen lung, a unui echipaj uman pe Lună.

Last modified: 19/09/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *