Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Sărbătorim cea de-a 71-a aniversare a fondării Republicii Populare Chineze

30/09/2020

Asociația ChinaRo transmite cele mai sincere felicitări, aprecieri, urări de sănătate şi prosperitate cu prilejul Zilei Naţionale a Republicii Populare Chineze.

Anul acesta marcăm 71 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze și 71 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România.

România a fost cel de-al treilea stat din lume care a recunoscut Republica Populară Chineză, urmând ca două zile mai tarziu, nivelul relaţiilor diplomatice să fie ridicate la rang de ambasadă.

Deși trecem printr-o perioadă dificilă și ambele state au suferit din cauza situației pandemice mondiale, bunele relaţii de prietenie şi colaborare, care s-au conturat de-a lungul anilor între România şi Republica Populară Chineză, cele două popoare au lucrat împreună pentru a deschide noi canale de schimburi, a explora noi domenii de cooperare și s-au adaptat vremurilor actuale.

Ambasadorul Chinei în România, Excelența Sa, doamna Jiang Yu, a transmis: „Pe parcursul istoriei, China și România au legat o prietenie profundă, care a rămas neschimbată în ciuda tulburărilor. Astăzi, țările noastre au scris un nou capitol al prieteniei prin unirea eforturilor de combatere a COVID-19, continuând tradiția „prietenul la nevoie se cunoaște”.

La mulți ani China, la mulți ani poporului chinez!

Last modified: 30/09/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *