Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Satul din Italia care face furori in randul vizitatorilor chinezi

20/09/2018

Civita di Bagnoregio este un oras din provincia Viterbo din centrul Italiei.

Aspectul actual al satului dateaza de la sfarsitul Evului Mediu si de atunci a ramas aproape intact, dand acestui loc aura fascinanta a unui loc in care timpul s-a oprit.

La aproximativ 130 km nord de Roma, Civita di Bagnoregio este de fapt compus din doua parti: Bagnoregio, cu circa 3.800 de locuitori, si Civita, atractia principala cu un numar de sapte locuitori.

Din cauza eroziuni constanta a rocilor vulcanice aflate in valea de dedesubt, Civita era poreclită “Orasul mortii”, motiv pentru care s-a ajuns la o golire graduala a satului. La jumatatea secolului al XIX-lea au locuit aici doar o mana de oameni, in timp ce majoritatea locuitorilor s-au mutat in Bagnoregio.

Astazi, Civita se confrunta cu o noua faza de dezvoltare, gratie fluxului masiv de turisti care vin in fiecare an pentru a o admira.

Anul trecut, Civita a fost vizitata de 850.000 de turisti, dintre care turitii chinezii au reprezentat 18-20%.

Fluxul de turisti chinezi e datorat dorintei acestora de a vedea nu numai orasele, ci si peisajele tarilor straine.

Antonella Decandia, directorul general al Dongyifang Tourism Consulting Company, a declarat pentru Xinhua ca turistii chinezi din ultimii ani au pus un accent mai mare pe confort si pe experienta personala atunci cand au calatorit.

Aceasta tendinta a explicat partial motivul pentru care vechiul mic sat Civita a atras tot mai multi chinezi vizitatori.

“Turismul in plina expansiune ne ofera locuri de munca si oportunitati de cunoastere a diferitelor culturi si limbi”, a adaugat Antonella Decandia.

Desi astăzi traiesc doar cativa locuitori in Civita, in centru se gasesc cateva trattorii și taverne excelente, unde se pot gusta produsele tipice acestei zone.

Pe masura ce numarul turistilor chinezi a crescut rapid, unele hoteluri din Italia au inceput sa furnizeze servicii de traducere si mic dejun chinezesc. Totodata mai multe centre comerciale au introdus plati mobile pentru clientii chinezi si in unele aeroporturi s-au deschis conturi publice WeChat pentru a li se furniza informatii despre zboruri vzitatorilor chinezi.

Last modified: 20/09/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *