Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Fără categorie

Scoala la domiciuliu este in crestere in China

24/09/2013

Şcoala la domiciliu, în China, este în curs de dezvoltare. Aproximativ 18 mii de copii din întreaga ţară au primit educaţie la domiciliu, potrivit unui raport dat publicităţii de Institutul de Cercetare a Educaţiei Secolului XXI, scrie globaltimes.cn.
60,42 la sută dintre copiii educaţi la domiciliu au vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, majoritatea fiind băieţi. Cei mai mulţi dintre ei au urmat, anterior, şcoli obişnuite, iar 37,99 la sută primesc doar educaţie la domiciliu.Clasa întâi sau grădiniţa este momentul comun în care părinţii decid să-şi retragă copiii de la şcoală.
Raportul arată cinci motive principale pentru care este aleasă educaţia la domiciliu, în marea majoritate a situaţiilor. Astfel, în 54,19 la sută dintre cazuri, părinţii nu sunt de acord cu ideile educative din actualul învăţământ. 9,5 la sută cred că sistemul este prea lent, 7,26 la sută aveau sentimentul că micuţii erau lipsiţi de respect la şcoală, 6,07 la sută spun că aceştia erau obosiţi de viaţa şcolară, iar 5,59 la sută au invocat convingeri religioase.
“Şcoala la domiciliu este individualizată în aşa fel încât să satisfacă diferite cerinţe”, a declarat directorul adjunct al Institutului de Cercetare a Educaţiei Secolului XXI, Xiong Bingqi
El a mai spus pentru Global Times că majoritatea părinţilor trimit copiii înapoi la liceu, deoarece doresc ca ei să ia examenele naţionale şi să dea, apoi, admitere la facultate sau gaokao. Sistemul actual interzice elevilor neşcolarizaţi de a lua parte la aceste examene.
Zhang Qiaofeng, tatăl unui băiat de 8 ani, a declarat pentru Global Times că şi-a retras fiul de la şcoala primară, după o lună.
“Au fost două motive pentru mine să-l educ eu pe el. Educaţia şcolară nu se potrivea prea mult fiului meu, dar cel mai important lucru, cred că eu sunt mai potrivit să-i predau fiului meu. Sunt sigur că, după doi ani de educaţie la domiciliu, fiul meu va excela la o mulţime de subiecte şi teme”, a spus Zhang. El este decis să-şi trimită fiul să studieze în străinătate la liceu, având în vedere restricţiile privind admiterea la facultate.
Majoritatea părinţilor care îşi educă la domiciliu copiii, un procent de 75,42 la sută, au o facultate sau chiar mai multe, iar 63,13 la sută dintre părinţi sunt profesionişti sau persoane fizice autorizate. Veniturile medii pe gospodărie ale acestor familii au fost sub 10.000 de yuani (1.634 dolari) pe lună.
“Şcoala la domiciliu are nevoie de părinţi care să aibă o educaţie bună şi o situaţie economică bună, dar acest lucru este critic, pentru că cel puţin un părinte ar putea fi un educator full-time”, a spus Xiong.
În aproape 46 la sută din cazuri, mamele au fost educatori, taţii şi-au asumat această responsabilitate doar într-un sfert din cazuri. Mai puţin de 2 la sută dintre familii au angajat tutori.
Potrivit unui raport publicat de Ministerul Educaţiei în 16 august 2012, erau 36,8 milioane de copii în grădiniţe şi 96,9 milioane de elevi în şcolile primare din China.

Sursă: Radio China Internaţional

Last modified: 24/09/2013

Comments are closed.