Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Sesiunea anuală a forului legislativ suprem a început

06/03/2018

Prima sesiune a celei de-a 13-a legislaturi a Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din China a început, luni, la Beijing. La sesiune au participat președintele Chinei, Xi Jinping și alți lideri de partid și de stat.
Aceasta este prima ședință convocată de organul suprem al statului după cel de-al 19-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez. Premierul Chinei, Li Keqiang a prezentat raportul privind activitatea guvernului în ultimii cinci ani și a făcut propuneri ale proiectelor care urmează să se deruleze pe parcursul acestui an. Astfel, trebuie aplicată cu seriozitate ideea prezentată de Xi Jinping despre economia socialistă cu specific chinezesc în noua epocă și trebuie rezolvat dezechilibrul în dezvoltare, este necesar să fie întărite reforma și deschiderea pentru promovarea în condiții bune celor trei mari campanii pentru realizarea unei societăți cu nivel de viață bun, a arătat Li Keqiang.

Potrivit raportului prezentat, principalele obiective de dezvoltare economică și socială sunt: un ritm de creştere de 6,5% a PIB, un ritm de creștere al indicelui de consum (CPI) de 3%, peste 11 milioane de noi angajați, rata șomajului să se mențină de sub 5,5%, procentul celor ne angajați să fie de sub 4,5%, creșterea veniturilor locuitorilor să fie în pas cu expansiunea economiei, menținerea bunei tendințe de creștere a importurilor și exporturilor, un echilibru al balanței de plăți internaționale, reducere cu peste 3% a consumului de energie pe unitate de PIB, o continuă reducere a emisiilor poluante, un progres esențial în reforma structurală între cerere și ofertă și menținerea stabilă a pârghiei macroeconomice. Toate aceste aspecte mențin sub control toate riscurile.

Împuternicit de cel de-al 12-lea Comitet Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului, vicepreședintele comitetului și secretar general al acestuia, Wang Chen a vorbit despre proiectul de revizuire a Constituției Chinei.

Cei 2.980 de reprezentanți prezenți la sesiune vor examina și discuta, pe lângă raportul privind activitatea guvernului și proiectul de revizuire a Consitituției, și proiectul de lege privind supravegherea și cel cu referire la restructurarea Consiliului de Stat, urmând să fie aleși și numiți membrii organelor de stat.

Sursa: Radio China International

Last modified: 06/03/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *