Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Simona Halep a fost decorată cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de cavaler

31/07/2019

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a jucătoarei de tenis Simona Halep (27 de ani – locul 4 WTA) cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de cavaler, iar ceremonia de decorare a avut loc marţi la Palatul Cotroceni.

La eveniment au participat părinții Simonei Halep, Ilie Năstase, Daniel Dobre, Alina Tecșor, dar și alți apropiați ai Simonei.

Șeful statului a declarat: “Avem în faţa noastră o mare campioană, cate a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit. Dragă Simona Halep, vă confer astăzi ce a ma înaltă distincţie a statului român, ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum.

Aţi scris o pagină importantă din istoria temnisului românesc în doar 55 de minute, la Wimbeldon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi a prgătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare din România care deţine acest titlu. A fost mai mult decât un meci, a fost o lecţie de concentrare, de forţă fzică şi pshică, de urioaşă ambiţie. Aţi demonstrat tutur că, prin efort constant şi pasiune, se pot obţine performanţe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulţumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara şi sportul românesc.”

Campioana mondială a tint să menționeze: „Sunt foarte emoționată. Este mai greu decât în finală. Vă mulțumesc. Este o mare onoare. E o recunoaștere și o prețuire față de munca mea. Sper să inspir toți copiii. Vreau să le mulțumesc parinților și antrenorilor pe care i-am avut de când am început tenisul. Ei au pus câte o cărămidă.

Mulțumesc echipei mele, lui Teo Cercel și domnului Dobre. Le mulțumesc românilor care mă susțin necondiționat. Cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozivită. Sunt mândră că sunt româncă! Vreau să fiu o inspirație pentru toți copilașii. Sper să avem condiții pentru performanță. Vă mulțumesc!”

Last modified: 31/07/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *