Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Sisteme radar noi instalate pe noul aeroport din Beijing

16/05/2019

O serie de sisteme radar avansate de producţie chinezească, ce oferă prognoze meteo mai rapide și mai precise, au fost instalate pe Aeroportul Internațional Daxing din Beijing.

Unul dintre ele este un sistem radar pentru nori cu frecvență milimetrică, dezvoltat de un institut de cercetare afiliat Corporaţiei China Aerospace Science and Industry
(CASIC), cel mai mare producător de radare din China.

Potrivit institutului, radarul este capabil să monitorizeze nori, ceață, zăpadă și burniță pe o rază de 60 de kilometri în jurul aeroportului și să obțină date meteo. Lucrând împreună cu alte sisteme radar, noul radar va îmbunătăți mult acuratețea prognozelor meteo ale aeroportului și va oferi o mai bună monitorizare în timp real a vremii, precum şi avertizări timpurii pentru condiții de vizibilitate redusă.

În curând va fi finalizată şi instalarea a încă două sisteme radar de prognoză pentru fronturi de vânt și a unui sistem de prognoză a vântului troposferic de altitudine joasă, dezvoltate de acelaşi institut.

De asemenea, China Electronics Techology Group Corporation a dezvoltat un nou radar meteorologic pentru noul aeroport cu tehnologie radar de ultimă oră. Radarul are o viteză mai mare de scanare, o fiabilitate mai bună și o capacitate de detectare mai puternică decât sistemele radar obișnuite.

Radarul are nevoie de numai un minut pentru a finaliza o scanare, în timp ce sistemele radar precedente aveau nevoie de aproximativ 6 minute. Noul sistem poate funcționa timp de 3.000 de ore, de cinci ori mai mult decât sistemele radar obișnuite.

Potrivit dezvoltatorilor, radarul poate detecta mult mai rapid și mai precis fenomenele meteorologice periculoase, cum ar fi furtunile și vântul puternic.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 16/05/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *