Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Solidaritatea şi cooperarea sunt cea mai puternică armă împotriva pandemiei

29/04/2020

“În această criză, China desfăşoară colaborări internaţionale şi împărtăşeşte experienţa împotriva COVID-19, demonstrând responsabilitatea unei mari puteri. De aceea, doresc să exprim respectul faţă de curajul şi seriozitatea poporului chinez”, a declarat fostul premier francez, Jean-Pierre Raffarin.

La începutul anului curent, în faţa epidemiei COVID-19 şi sub conducerea liderului Xi Jinping, poporul chinez a demonstrat solidaritate şi a ridicat un prim front pentru întreaga lume. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apreciat că sacrificiile făcute de poporul chinez pentru a pune sub control epidemia reprezintă mari contribuţii aduse umanității.

Xi Jinping a subliniat, în convorbirile telefonice avute cu peste 20 lideri de stat şi de organisme internaţionale, că umanitatea este o comunitate cu destin comun, iar solidaritatea şi colaborarea sunt cele mai puternice arme. Xi Jinping a făcut un apel, în cadrul summitului special G20 pe tema COVID-19, din data de 26 martie, la încrederea şi solidaritatea pe care comunitatea internaţională trebuie să le demonstreze. Acesta a lansat o propunere în patru puncte, care este o campanie mondială împotriva COVID-19, privind eficienţa în colaborările internaţionale, susţinerea organismelor internaţionale şi intensificarea macroeconomică mondială. Aceste declaraţii au dat încredere.

China susţine principiile transparenţei, împărtășirii informaţiilor şi responsabilității în raportarea evoluţiei epidemice către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), împărtăşirea secvenţei genetice a noului coronavirus şi în desfăşurarea cooperării cu specialiştii străini.

Gauden Galea, reprezentantul OMS la Beijing, a declarat că a fost informat în mod informal încă de la data de 31 Decembrie 2019 cu privire la epidemia. Începând din 3 ianuarie 2020, China informează periodic OMS, diverse state şi organizaţii internaţionale, cu privire la evoluţia epidemiei.

Tijjani Muhammad-Bande, preşedintele celei de-a 74-a Adunării Generale a ONU, a apreciat că forţa de conducere şi transparenţa demonstrate de China în legătură cu COVID-19 pot fi un exemplu.

În contextul în care COVID-19 a devenit, din luna martie, o pandemie şi s-a răspândit în peste 200 ţări şi regiuni, China face tot posibilul să ofere ajutoare altor ţări. China a oferit, până la 19 aprilie, măşti, costume de protecţie, reactivi şi aspiratoare unui număr de 127 ţări şi patru organisme internaţionale, a trimis în 15 ţări un număr de 17 echipe de specialişti. China a donat 50 de milioane USD către OMS, a înfiinţat un centru online de informații privind COVID-19 şi o bază cu datele privind specialiştii în domeniu, a organizat cu mai mult de 100 ţări şi regiuni peste 40 de video-conferinţe pe tema pandemiei şi desfăşoară cooperări internaţionale în dezvoltarea unor vaccinuri şi medicamente.

Ceea ce China a făcut nu este doar o recompensă pentru sprijinul și asistența comunității internaționale oferite atunci când China s-a aflat în cea mai dificilă situație de combatere împotriva epidemiei, ci este un ajutor pentru salvarea vieții bazat pe spiritul umanitar. Este o acțiune practică pentru susținerea conceptului de umanitate cu destin comun, concept propus de președintele Xi Jinping, care reflectă responsabilitatea și responsabilitatea pentru securitatea sănătății publice globale și dezvoltarea umană.

Eforturile sincere ale Chinei au atras aprecieri din toată lumea. Italia, Spania și Serbia au exprimat recunoștință Chinei.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a primit personal delegația echipei medicale chineze și a sărutat drapelul Chinei. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a înregistrat un discurs video în care a mulțumit Chinei pentru sprijinul acordat Uniunii Europene în combaterea pandemiei.

Învățând din experiența Chinei, autoritățile de la Teheran, New York, Londra și din alte locuri, au înființat spitale temporare, în timp ce multe țări europene au pus în aplicare măsuri de control de urgență. Statele Unite au încercat terapia cu plasmă, iar pacienții irakieni au folosit medicamente tradiționale chineze.

Specialistul american în boli infecțioase Clifford Lane a declarat că experiența și măsurile Chinei în prevenirea și controlul epidemiei pot ajuta alte țări. Mai mult ca niciodată, lumea trebuie să învețe din experiența profesionale a Chinei.

China, cunoscută drept “fabrica mondială”, lucrează zi și noaptea pentru a produce materiale anti-epidemice pentru toate țările lumii. Această criză globală de sănătate publică a oferit comunității internaționale o percepție mai profundă a conceptului de umanitate cu destin comun.

Într-adevăr, virusul nu are granițe iar epidemia nu face distincție între rase. După cum a subliniat fostul Secretar de stat american, Henry Kissingerr, nicio țară nu poate învinge o pandemie prin eforturi proprii, rezolvarea nevoilor actuale trebuind să fie combinată cu o viziune și un plan de cooperare globală.

Sursa: Radio China International

Last modified: 29/04/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *