Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Soluțiile Chinei pentru modernizare

20/03/2023

Secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), președintele Chinei, Xi Jinping, a prezentat miercuri, în premieră, inițiativa de civilizație globală și soluțiile Chinei în procesul de modernizare și pentru progresul civilizației umane pe plan mondial. Evenimentul a avut loc în cadrul unui dialog al PCC cu reprezentații unor partide politice din alte țări.

Modernizarea reprezintă o solicitare comună a comunității internaționale. Însă, datorită diferitelor etape de dezvoltare în care se află, a istoriei și culturilor proprii, diferite țări înțeleg diferit modernizarea. În contextul provocărilor și crizelor, procesul modernizării omenirii a ajuns la o intersecție istorică.

Xi Jinping a prezentat cinci propuneri: omul trebuie pus pe primul loc și evidențiată direcția modernizării orientată spre om; trebuie explorată diversitatea căilor de modernizare, respectând principiul independenței și autodeterminării; trebuie menținută continuitatea procesului de modernizare prin inovare; Trebuie promovat spiritul “Binefacerea este benefică” și accentuată universalitatea rezultatelor modernizării; trebuie menținută o atitudine viguroasă, activă, și asigurată fermitatea conducerii moderne. Aceasta este practica modernizării în stil chinezesc, promovată de PCC.

În cadrul celui de-al 20-lea Congres Național al PCC a fost prezentată și elaborată teoria modernizării în stil chinezesc.

În cadrul dialogului la nivel înalt, Xi a subliniat importanța modernizării în stil chinezesc pentru lume, arătând că “ar trebui depuse eforturi pentru a oferi noi oportunități de dezvoltare odată cu noile realizări ale modernizării în stil chinezesc, pentru a da un nou impuls explorării căilor de modernizare, pentru a aduce noi contribuții la inovația teoretică și practică a modernizării sociale umane”. Acestea arată pe deplin că modernizarea Chinei reprezintă creșterea forței mondiale de pace și a forței internaționale de justiție.

În procesul de modernizare, civilizațiile create de omenire au adus contribuții importante. În cadrul dialogului, Secretarul general Xi Jinping a prezentat pentru prima dată Inițiativa Civilizației Globale, solicitând promovarea în comun a respectării diversității civilizațiilor mondiale, promovarea valorilor comune ale întregii omeniri, acordarea importanței moștenirii și inovării civilizațiilor și consolidarea schimburilor și cooperării internaționale.

O serie de țări occidentale continuă să susțină “superioritatea civilizațională” și “ciocnirea civilizațiilor”, pledând pentru așa-numite “valori universale” ale solipsismului, impunând în fața altora idei politice capitaliste și modele instituționale care nu fac decât să împiedice progresul și modernizarea civilizației umane. Numai egalitatea civilizației, învățarea reciprocă, dialogul și toleranța, poate duce mai departe valorile comune ale păcii, dezvoltării, corectitudinii, dreptății, democrației și libertății pentru întreaga omenire și valorifică pe deplin a valorilor epocale ale istoriei și culturilor tuturor țărilor.

Aceste propuneri sunt favorabile dezvoltării civilizației mondiale într-o direcție echilibrată, pozitivă și bună și, de asemenea, ajută la rezolvarea multor probleme cu care se confruntă omenirea.

Xi Jinping a mai propus explorarea construirii unei rețele globale de dialog și cooperare privind civilizația, care va oferi o nouă platformă pentru schimburi și învățare reciprocă între civilizațiile dintre țări.

În viitor, în procesul de promovare a modernizării în stil chinezesc, PCC se va angaja să promoveze dezvoltarea de înaltă calitate, să protejeze echitatea și justiția internațională, să promoveze schimburile și învățarea reciprocă între civilizații.

Sursa: Radio China International

Last modified: 20/03/2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *