Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Staţia spaţială chineză va duce beneficii omenirii

23/06/2021

Nava spaţială Shenzhou-12, cu trei astronauţi la bord, a fost lansată cu succes joi, la ora 9:22, ora Beijingului. Modulul de bază al stației spațiale chineze, Tianhe, va primi primii rezidenți. Lansarea navei Shenzhou-12 este prima misiune cu om la bord din proiectul de construcție a stației spațiale. Cei trei astronauți vor sta în spațiu timp de trei luni.

Actuala misiune este o componentă esențială a proiectului stației spațiale, pentru că va pune bazele construcției și dezvoltării acesteia. Conform programului, China va finaliza construcția stației spațiale și a laboratorului spațial național în 2022.

Spațiul cosmic este bogăţia comună a omenirii. China va desfăşura în continuare cooperare internaţională în extinderea funcţiunilor staţiei spaţiale, ştiinţei spaţiale, zborurilor comune cu participarea astronauţilor chinezi şi străini, valorificării rezultatelor tehnice etc. China şi alte agenţii spaţiale străine au decis deja să realizeze în comun nouă proiecte experimentale, cu implicarea a 17 ţări.

Toate aceste activităţi au un singur obiectiv: construirea staţiei spaţiale chineze într-un laborator spaţial care serveşte interesele comune ale omenirii. China va depune eforturi pentru promovarea dezvoltării ştiinţei spaţiale şi ştiinţei vieţii şi va aduce o contribuţie tot mai mare la utilizarea paşnică a spaţiului.

În viitorul apropiat, astronauţii chinezi şi străini vor îndeplini în comun misiunile pe staţia spaţială chineză.

Sursa: Radio China International

Last modified: 23/06/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *