Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Steagul rosu cu cinci stele straluceste pe Luna

16/12/2013

Steagul rosu cu cinci stele straluceste pe vehiculul care se afla pe Luna, imaginea realizata de sonda lunara fiind văzuta, prin intermediul televiziunii, de toti locuitorii Pământului. Alte imagini realizate de cele doua aparate chineze aflate pe Luna arata ca zona Golful Curcubeului are culoarea negru-gri, fiind acoperita de praf si pietris.
Dupa ce aproximativ un minut s-au filmat reciproc, sonda si vehiculul lunar chinezesti au realizat cu succes primele teste de calatorie pe suprafata Lunii, asigurand diverse misiuni privind detectia terenului, pozitionarea vizuala, teledetectia, controlul dispozitivului, miscarea pe loc si filmarea.

Secretarul general al C.C. al P.C. Chinez, presedintele Chinei, Xi Jinping, alaturi de premierul Li Keqiang au fost prezenti in Centrul de Comanda unde i-au felicitat pe toti cei care participa la aceasta misiune.

In urmatoarele peste trei luni, vehiculul lunar denumit “Iepurele de jad” va rula cu viteza de 200 de metri pe ora, realizand explorari stiintintifice pe suprafata Lunii.

Sursa: Radio China International

steagul_Chinei_pe_luna

 

Last modified: 05/09/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *