Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Studiu: Fibra din lăstarii de bambus ajută la prevenirea obezității

30/10/2018

Fibrele insolubile pentru dietă extrase din lăstarii de bambus sunt eficiente în prevenirea obezității și îmbunătățirea sensibilității la insulină, potrivit unui recent studiu chinez.

Oameni de știiință de la Grădina Botanică Tropicală Xishuangbanna ce aparține de Academia de Științe Chineză au testat două fibre de lăstari de bambus reprezentative dându-le ca hrană cobailor ce au fost supuși unei diete bogate în grăsimi. Fibrele au ajutat la reducerea creșterii în greutate la șoareci. De asemenea au îmbunătățit controlul glicemiei și sensibilitatea la insulină.

Potrivit lui Zhang Ping, cercetătorul șef, lăstarul de bambus este o plantă populară în China deoarece este nutritivă și considerată delicioasă.

“Multe boli metabolice sunt cauzatede consumul prea mare de carne și de un aport excesiv de grăsime. Studiul nostru arată că atunci când oamenii au mâncat multă carne, consumul de lăstari de bambus îi poate ajuta în combaterea depunerii grăsimii, inhibând astfel creșterea în greutate și ajutând la păstrarea funcției insulare în intervalul normal”, a afirmat Zhang.

Fibra din lăstari de bambus este o fibră dietetică nouă și poate fi folosită ca ingredient în mâncăruri funcționale pentru scădere în greutate și îmbunătățirea sensibilității la insulină, a adăugat Zhang.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Alimentelor Funcționale.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 30/10/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *