Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Târgul de materiale textile și accesorii China-ECE

04/06/2019

Târgul de Materiale Textile și Accesorii China-ECE 2019 va avea loc în perioada 31 mai-2 iunie, la București. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț România-China, Federația Patronală a Textilelor, Confecțiilor și Pielăriei din România și Romexpo, cu susținerea Ministerului Economiei și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Ministrul român pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, a transmis, într-o scrisoare adresată Camerei de Comerț România-China, că este onorat să fie partener al evenimentului care va juca un rol important pentru dezvoltarea industriilor ușoare din România.

O delegație a Consiliului Național de Textile și Îmbrăcăminte din China (CNTAC), condusă de președintele Sun Ruizhe, a vizitat recent România, ocazia cu care a avut o întrevedere cu reprezentanții români din domeniul textilelor.

Președintele Federației Patronale a Textilelor, Confecțiilor și Pielăriei, Mihai Păsculescu, a declarat în cadrul întrevederii că 80% din cererea de textile și accesorii de pe piața română este acoperită din import. De asemenea, 90% din produsele textile românești sunt exportate în țările UE, principalele destinații fiind Germania, Marea Britanie, Franța și Italia. Volumul exporturilor totalizează șase miliarde USD. Păsculescu a mai declarat că în jur de 200.000 români sunt angajați în sectorul textilelor, majoritatea în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii. În România sunt organizate târguri și expoziții de profil pentru a atrage furnizori străini de materiale. De asemenea, vor fi înființate zone de depozitare și logistică scutite de taxe, dar și parcuri industriale de textile pentru investitorii străini.

La rândul său, Sun Ruizhe a declarat că statele implicate în inițiativa chineză “O centură, un drum” văd în textile un sector prioritar în promovarea economiei și angajării în producție, dorind să întărească relaţiile de cooperare cu China. Sun a arătat că România dispune de o poziție geografică favorabilă, situată între Europa și Asia, are o bază solidă de profil, fiind cea mai mare din Europa de Est în confecționarea de îmbrăcăminte, dispune și de resurse umane de calitate, mai ales muncitori calificați.

Oficialul chinez a exprimat speranța ca federația română să facă o listă cu teme, astfel încât partea chineză să poată avea o cunoaștere mai aprofundată asupra cererilor române și să ofere facilități pentru colaborare în următoarea perioadă. De asemenea, speră ca cele două părți să poată înființa mecanisme de coordonare și cooperare pe termen lung și nu în ultimul rând trebuie create, în ambele țări, un mediu de afaceri favorabil.

Sectorul textilelor a fost permanent un sector puternic în China, produsele chinezești putând satisface cererea uriașă din Europa Centrală și de Est de materiale textile. România este a doua țară ca mărime și a șaptea ca populație din regiune, cu o sferă de influență pentru un număr de 500 milioane de consumatori din ECE, UE și Rusia.

Organizatorii târgului din acest an doresc să dezvolte o zonă demonstrativă pentru cooperarea româno-chineză în domeniul textilelor, proiectul urmând să fie desfășurat în trei etape: realizarea de parteneriate prin intermediul târgului între întreprinzători din ambele state; înființarea de expoziții permanente pentru a scurta termenul de achiziție; construirea în România de baze de fabricare de materiale și accesorii pentru textile.

Sursa: Radio China International

Last modified: 04/06/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *