Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Târgul Internațional pentru Comerțul cu Servicii din China, interes la nivel mondial

05/09/2022

Târgul Internațional pentru Comerțul cu Servicii din China (CIFIT) este în desfășurare la Beijing, capitala Chinei. Reprezentanții a peste 400 companii din Top 500 mondial și ai altor firme competitive vor fi prezenți la sesiuni de negocieri, forumuri și alte evenimente online și offline. Proporția participanților străini este de 20,8%, cu trei procente mai multe decât ediția precedentă.

Din 2012, de la inaugurare, CIFIT a deveni cel mai mare târg de profil la nivel mondial, acoperind toate cele 12 ramuri ale sectorului de servicii, definite de Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

În 10 ani, valoarea adăugată a sectorului de prestări de servicii din China a crescut cu 149%, iar volumul importurilor și exporturilor de servicii a sporit cu o medie anuală de 6,1%, cu 3,1 procente mai mult față de nivelul mediu mondial. China deține timp de opt ani consecutivi a doua poziție în clasamentul internațional al comerțului de servicii. În prima parte a anului curent, importurile și exporturile de servicii din China sunt mai mari cu 21,6%. Balanța comercială favorabilă a sectoarelor de telecomunicații, calculatoare și servicii informaționale a crescut cu 21,6% față de aceeași perioada a anului trecut. Dezvoltarea rapidă a comerțului cu servicii se datorează pieței mari a țării.

Datorită CIFIT mulți producători străini au accesat piața chineză. În acest an Italia a trimis o delegație națională, din care face parte atât ambasada Italiei în China, Comisia de Comerțul Exterior, Camera de Comerț China-Italia, Oficiul Național de Turism și alte departamente italiene, cât și 15 întreprinderi din industria manufacturieră și alimentară și companii de design industrial și servicii informaționale.

Atracția tot mai mare a pieței chineze de servicii se datorează nivelului tot mai mare de deschidere spre exterior a Chinei, care are acum o listă negativă mai scurtă pentru accesul pe piața chineză al investitorilor străini. Un alt motiv este legea investițiilor străine, care este în continuă perfecționare, cât și cele 21 zone experimentale de comerț liber.

Sursa: Radio China International

Last modified: 05/09/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *