Bine ai venit! | 欢迎访问网页

TURIST ÎN CHINA – PREPARATE STREET-FOOD PE CARE NU TREBUIE SĂ LE RATEZI

06/03/2019

Călătoria prin China este la fel de mult o odisee de gust, alăturată unei lecții de istorie.
Oriunde pe acest minunat tărâm se poate mânca din piețele stradale de alimente, ceea ce vă permite să obțineți un adevărat gust al diverselor scene culinare de aici.

Soarele se ridică și se înalță deasupra tejghelelor improvizate, la care turiștii și localnicii deopotrivă devorează gustările ieftine și proaspete oferite. De la jiǎozi la jianbing, în calitate de turist aflat în China nu trebuie să ratați gustările delicioase pe care le puteți procura chiar de pe stradă.

1. Găluștele – jiǎozi

În formă de semilună sunt vândute peste tot în țară, de la micile garaje până la gări și piețe publice pline de viață. Strângeți bețișoarele peste fiecare bucată și îmbibați-le într-un sos de soia sau chilli, înainte de a vă scufunda dinții în aluatul subțire și în amestecul de carne și legume moi (de obicei, carne de porc și varză).

Până în prezent, gătirea jiǎozi este un pretext pentru petrecerea de timp în familie, în special în perioada premergătoare festivalurilor mari, cum ar fi Festivalul de primăvară.

2. Pancake Xi’an – Xian bing

Uneori uscată, dar întotdeauna delicioasă, această gustare chinezo-islamică provine din orașul omonim din centrul Chinei. Carnea este înfășurată între două discuri subțiri de aluat, însoțită de o mână de varză și ghimbir proaspăt, ceapă tăiată și un strop de vin de orez Shaoxing și ulei de ardei iute.

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a lua un Xian Bing este de la tarabele mici din cartierul musulman Xi’an, centrul comunității musulmane, la vest de Turnul Bell.

3. Pancake la Beijing – jianbing

Această gustare a cărei rețetă este veche de 2000 de ani este atât de populară în capitală încât, pentru cei care se află în mișcare, este singurul lucru care merită așteptat. Mai întâi, aluatul este împrăștiat subțire pe o placă de gătit, apoi diferite topping-uri, sosuri și mirodenii sunt stropite cu generozitate pe măsură ce aluatul le absoarbe și se curbează spre cer.

4. Chifle la abur – baozi

O alegere populară pentru micul dejun este reprezentată de baozi servite pe coșuri de vapori de bambus.Veți avea nevoie doar de una sau două pentru a vă menține la drum. Făcute dintr-un aluat gros, au o consistență pufoasă, dar mai grea decât jiǎozi. Sunt umplute, cu fasole roșie, alge sau carne de vită tocată, care dă viață acestui preparat simplu.

5. Fructe confiate pe băț – tánghúlu

Dacă aveți nevoie de ceva dulce după o cină copioasă, tratamentul chinezesc este tánghúlu. Fructe zdrobite (struguri, căpșuni) sunt îmbibate în sirop dulce care cristalizează și se întărește. Această rețetă a fost creată acum mai bine de 800 de ani și se crede că ajută la problemele de digestie.

Last modified: 06/03/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *