Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Turist în China – provincia SICHUAN

11/04/2018

Cunoscută pentru munții și pădurile ce îi acoperă, Sichuan este a doua cea mai mare provincie din China, care găzduiește peste 80 de milioane de oameni.

În timp ce capitala Chengdu abundă în zgârie-nori și autostrăzi strălucitoare, dincolo de marginea orașului, peisajul cuprinde văi învăluite de ceață, orașe vechi, lacuri și râuri.

La nord de Chengdu, orașul Dujiangyan găzduiește două situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, făcându-l o destinație turistică populară, cu o serie de comori culturale. Orașul este, de asemenea, o poartă spre o frumoasă oază de păduri de bambus și cedru, unde se află Twinkle Valley – una dintre cele mai noi case ecologice ale Chinei.

Locuri ce trebuie vizitate în această zonă:

• Sistemul de irigare din Dujiangyan

Construit în jurul anului 256 î.Hr., sistemul de irigare din Dujiangyan este cel mai vechi din lume, fiind încă în uz. Această minune a ingineriei chineze a fost desemnat drept sit al Patrimoniului Mondial, fiind o destinație populară atât pentru turiști cât și pentru localnici.

• Muntele Qingcheng

Situat în partea de sud-vest a sistemului de irigare Dujiangyan, aflat de asemenea pe lista UNESCO, muntele Qingcheng este un loc pitoresc, cu fluviuri care se mișcă ușor și tufișuri înflorite. Partea din față a muntelui găzduiește numeroase temple, unele datând de mai mult de 1000 de ani. Partea din spate a muntelui are un peisaj evocator cu peșteri, cascade și păduri, fiind un loc popular pentru drumeții.

• Orașul antic Jiezi

Înzestrat cu mai mult de 1000 de ani de istorie, în Jiezi vizitatorii pot găsi temple budiste, pagode, case de ceai și străzi bine conservate.

Sălbăticie și istorie în Sichuan

Sichuan găzduiește mai mult de 30% din exemplarele de panda gigant din lume, considerate o comoară naturală în China. Aici există mai multe centre de cercetare a urșilor panda care pot oferi turiștilor o experiență cu adevărat interactivă. Programul de voluntariat de o zi al centrului, permite vizitatorilor să asiste personalul centrului la îngrijirea minunatelor exemplare, ceea ce oferă o experiență poate unică în viață pentru orice turist ce pășește în aceste tărâmuri.

Last modified: 11/04/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *