Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Un expert solicită mai multă atenţie sănătății mintale în contextul pandemiei COVID-19

18/10/2020

Un expert chinez a îndemnat la acordarea unei atenţii sporite şi susţinute asupra sănătăţii mintale și problemelor relevante asociate cu COVID-19.

Notând că epidemia de COVID-19 a fost o experiență stresantă pentru public, Lu Lin, academician în cadrul Academiei chineze de Științe și șeful spitalului Peking University Sixth din Beijing, a declarat că lucrul acesta ar putea duce la reacții de stres, atât fizic, cât și mintal, ca efect negativ al pandemiei.

Lu a citat un sondaj online la care au participat peste 50.000 de persoane, efectuat în februarie și martie, care a relevat că 27,9% dintre respondenți s-au confruntat cu depresie. În plus, aproximativ 31,6% dintre cei chestionaţi au prezentat stări de anxietate, 29,2% au declarat că au avut insomnii și 24,4% au prezentat alte simptome de stres acut.

Într-un alt sondaj realizat în luna mai, aproximativ 45% și 34% din peste 16.000 de lucrători medicali din Wuhan, odată epicentrul epideiei COVID-19, au prezentat o formă de depresie sau anxietate.

Izolarea în carantină și suspendarea muncii și școlarizării din cauza pandemiei pot declanșa, de asemenea, unele probleme de sănătate mintală, precum și abuzul de droguri și violență familială, a afirmat Lu.

El a cerut să se facă eforturi mai mari în vederea creşterii gradului de conştientizare a publicului în această privință, pentru a promova diagnosticarea și tratamentul precoce al bolilor.

Acesta a subliniat cooperarea dintre guverne, instituții medicale și comunități pentru prevenirea și tratamentul depresiei și al altor afecţiuni de sănătate mintală.

Pandemia COVID-19 a perturbat sau a stopat serviciile de sănătate mintală critică în 93% din țări, potrivit unui studiu dat publicităţii de Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 18/10/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *