Bine ai venit! | 欢迎访问网页

UN MIRACOL AL NATURII – PĂDUREA ÎMPIETRITĂ LUNAN

11/03/2018

Frumusețile ținuturilor chinezești se reflectă în adevărate paradisuri ale florilor și copacilor, vegetația spectaculoasă și peisajele ce parcă imortalizează frumoasa primăvară pentru veșnicie, dar pădurea ce se întinde pe un platou la 120 km sud-est de Kunming nu este renumită pentru copacii ei, ci pentru numeroșii pilaștri de calcar sculptați de timp, istorie și forțele naturii în forme stranii.

Această minune a naturii acoperă o suprafață de aproximativ 5 km pătrați, fiind formată dintr-o mulțime de stâlpi de piatră de diferite înălțimi. Condițiile climatice i-au transformat în ”tufe de bambus”, ”săbii uriașe”, ”păsări”, ”animale” sau ”ciuperci monstruoase”, incitând imaginația umană care a dat naștere unor denumiri pentru aceste formațiuni precum ”Phoenix-ul curățându-și penele”, ”Cascada stratificată” sau ”Umbrarul leului”.

În ascunzișurile dintre formațiunile de calcar s-au dezvoltat mici lacuri, grote și alei șerpuite ce fac din această zonă una a mitologiei și poveștilor fermecate.

Una dintre legendele cunoscute este cea a Stâncii Ashima, care poartă numele unei fete frumoase răpite de un moșier bogat. În salvarea ei a plecat iubitul său, care pe drum a murit. Ashima s-a transofrmat în stană de piatră tot așteptând persoana iubită.

În alte accepțiuni, creatorul pădurii ar fi Zhang Guolao, unul dintre cei opt Nemuritori chinezi. Legenda spune că, într-o zi, când se plimba prin acele ținuturi, a întâlnit mai multe cupluri de îndrăgostiți, care nu aveau niciun loc în care să se bucure de intimitate, și de aceea a creat acest peisaj unic în lume, unde poveștile de dragoste își pot găsi ”separeuri” prin labirintul fermecat.

Numeroase pietre sunt acoperite de mușchi și, în ciuda condițiilor vitrege pentru dezvoltarea vegetației, câteva plante agățătoare pot fi observate.

Cu câteva milioane de ani în urmă, această pădure fantastică era doar un strat de piatră compactă, însă mișcările scoarței terestre l-au ridicat și au dat naștere la ceea ce azi reprezintă povestea scrisă a naturii.

În inima Pădurii Împietrite, stratul de calcar a dispărut aproape complet, dizolvat de apa acidă, iar restul constituie pilaștrii subțiri de astăzi.

În jurul acestui așezământ trăiește populația Sani, o ramură a populația Yi. În fiecare an, la sfârșitul lunii iunie, aceștia organizează Festivalul Torțelor, la care se organizează ”Dansul Tigrului” în cadrul căruia doi oameni costumați într-o blană de tigru amenință femeile care culeg fructe, iar ceilalți bărbați le apără cu ajutorul furcilor.

Tradițiile poporului chinez înfrumusețează astfel locul și îi dau un aer mistic, ca o aură benefică pentru aceste peisaje.

Last modified: 11/03/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *