Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Un muzeu se deschide pentru a dezvălui misterul familiei Confucius

02/12/2018

Un muzeu Confucius proiectat pentru a găzdui 690.000 de relicve culturale ale Conacului Familiei Confucius s-a deschis către public luni in Qufu, locul de naștere al lui Confucius din provincia estică chineză Shandong.

Primele 2.000 de relicve, inclusiv un set de ustensile de sacrificiu din bronz din perioada dinastiilor Shang și Zhou (1600-256 IH) și veșminte imperiale bine păstrate din Dinastia Ming (1368-1644), au fost expuse public pentru prima dată în decursul perioadei de test a muzeului.

Primul grup de relicve are o valoare estimată de peste 400 milioane de yuani ( 57,6 milioane de dolari americani). Restul relicvelor vor fi transportate către muzeu și expuse acolo mai târziu.

De-a lungul anilor, Conacul Familiei Confucius, rezidența istorică a descendenților direcți ai lui Confucius încă din timpul Dinastiei Song ( 960- 1279), a primit nenumărate vizite din țară și străinătate. Dar puțini oameni au avut șansa să vadă comorile care au așteptat secole să spună istoria misterioasă a familiei.

“Aceasta este prima mutare într-o casă nouă pentru relicvele familiei Confucius și va fi de asemenea cea mai mare expoziție deschisă publicului”, a declarat Kong Deyong, un descendent din cea de-a 77-a generație a veneratului filizof chinez.

Prin intermediul expoziției, oamenii vor înțelege mai multe despre “prima familie sub cer” din cultura chineză, a spus Kong.

A fost imposibil ca relicvele să se păstreze în mod corespunzător în camera mică unde erau depozitate din Conacul Familiei Confucius, pe când un muzeu mult mai mare și mai modern va îndeplini nevoile de protecție, expunere și cercetare științifică a relicvelor, a declarat Kong Xiangjun, director al departamentului de protecție a relicvelor din Muzeul Confucius.

Muzeul utilizează tehnologie de sunet, lumini și electricitate pentru a întări interacțiunea cu publicul. După câteva atingeri pe un perete echipat cu tehnologie de realitate augmentată, cuvinte clasice din Analecte vor apărea cu povești ce vor fi ilustrate în același timp în spatele lor.

Muzeul, a cărui construcție a durat cinci ani, acoperă o zonă de 55.000 de metri pătrați. Complexul muzeului principal este format dintr-o zonă de expoziție de 17.000 de metri pătrați, un depozit de 7.000 de metri pătrați și un centru de restaurare a patrimoniului cultural de 1.000 de metri pătrați.

Confucius (551-479 IH), un învățător și filozof, a fondat Confucianismul, o școală de gândire care a influențat puternic generațiile care au urmat. El a fost de asemenea prima persoană chineză care a înființat școlile private și a înscris studenți din toate domeniile.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 02/12/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *