Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Un oraș antic din China găzduiește o treime din primele 500 de companii din lume

09/01/2020

Cu o istorie ce datează de 2.500 de ani, anticul oraș din estul Chinei, Suzhou, prosperă în prezent cu peste 400 de proiecte investite de 156 de întreprinderi străine aflate pe lista Global Furtune 500.

În 2019, companiile de top ale lumii, printre care şi Honeywell și Emerson Electric, și-au înființat filiale în oraș.
Leica Microsystems, un lider german în tehnologie optică și fabricant de produse optice, a deschis, în luna noiembrie a anului trecut, un centru de inovare în Parcul Industrial Suzhou.

„Suzhou este un oraș vibrant, cu o colecție mare de talente, incubatoare tehnologice și instituții de cercetare și sperăm să ne bazăm pe ecosistemul său de inovare pentru a dezvolta soluții digitale inovatoare care să servească o bază de clienți mai largă”, a declarat Andreas Hecker, vicepreședinte al Leica Microsystems.

„Deși incertitudinile economice mai mari determină multe firme să facă investiţii străine prudente, suntem încrezători în perspectiva și potențialul imens al economiei Chinei”, a spus Hecker.

Pentru a încuraja o mai largă deschidere, Suzhou a lansat recent un nou plan, potrivit căruia orașul va găzdui 14.000 de firme de tehnologie de vârf până la finele anului 2022, 3.000 dintre ele fiind investiţii străine.

Pe lângă abundența resurselor tehnologice, Suzhou este, de asemenea, dotat cu un lanț de aprovizionare complet și eficient.

„Lanțul industrial complet al orașului susține pe deplin dezvoltarea companiilor străine”, a declarat Li Chenchun, director general adjunct al Samsung Electronics Suzhou, adăugând că „putem găsi aproape toți furnizorii de care avem nevoie pe o rază de 100 de kilometri, economisind, astfel, mult timp și costuri”.

Potrivit lui Lan Shaomin, secretarul comitetului municipal din Suzhou al Partidului Comunist Chinez, orașul oferă investitorilor străini sprijin specific, printr-o abordare adaptată fiecărui caz.

„Guvernul din Suzhou poate rezolva problemele noastre peste noapte, după primirea cererilor, un lucru greu de imaginat în multe alte țări”, a declarat Oo Ee-Lin, vicepreședinte senior al finanțelor și administrației Bosch Automotive Electronics China.

Datorită unui mediu de afaceri echitabil și a unei serii de politici preferențiale, tot mai multe talente s-au stabilit în oraș. Până în prezent, aproximativ 13.000 de străini lucrează în Suzhou, dintre care 4.500 talante străine.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 09/01/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *