Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Utilizarea vaccinurilor produse în China câştigă popularitate în lume

01/02/2021

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, şi premierii unor landuri germane s-au declarat favorabili utilizării în Germania şi chiar la nivelul Uniunii Europene a unor vaccinuri anticoronavirus produse în Rusia şi în China.

Ministrul a declarat: “Dacă un vaccin este sigur şi eficient, indiferent din ce ţară este adus, este normal să ajute la combaterea pandemiei”.

Premierul landului Bavaria, Markus Söder, a cerut Uniunii Europene să evalueze cât mai repede vaccinurile din Rusia şi China.

În timp ce statele occidentale au reușit să livreze doar câteva mii de doze de vaccin de la Pfizer și BioNTech în ultimele câteva săptămâni, Beijingul a asigurat capacitate maximă, a livrând Serbiei un milion de doze . Un ministru sârb a declarat că vaccinul chinez aduce lumină la capătul tunelului.

”Prietenii la nevoie se cunosc” este unul dintre proverbele pe care China pune mare accent, fiind mereu un prieten de nădejde care întotdeauna ţine cont de nevoile celorlalţi, aceasta fiind o traditţe a poporului chinez.

Ungaria a aprobat un vaccin chinez şi a demonstrat recunoașterea și încrederea în siguranța și eficacitatea vaccinului. Ungaria a devenit astfel prima țară din UE care a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm.

China a aderat şi  la mecanismul internaţional pentru furnizarea vaccinurilor anti-COVID 19 către ţările în curs de dezvoltare, iar președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că orice vaccin produs în China va fi un bun public global.

Last modified: 01/02/2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *