Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Vaccinul anti-COVID-19 inactivat din China prezintă rezultate promiţătoare în două faze de testare

20/06/2020

China a dezvăluit rezultatele testelor clinice din faza 1 și faza 2 ale unui vaccin candidat pentru COVID-19 inactivat, promițătoare atât în ceea ce privește siguranța, cât și eficacitatea, afirmă Grupul Farmaceutic Național din China (Sinopharm).

Vaccinul, dezvoltat de Institutul de Produse Biologice din Wuhan (Wuhan Institute of Biological Products) în cadrul Grupului Național Biotec din China (CNBG), afiliat la Sinopharm, a implicat 1.120 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani în studiile clinice care au început în 12 aprilie.

Rezultatele au evidenţiat un nivel bun de siguranţă, fără a se înregistra cazuri de efecte adverse grave în studiile clinice. Receptorii vaccinului inoculați cu două injecții în diferite proceduri și doze au produs cantităţi mari de anticorpi.

Pentru cei care primesc două injecții cu doză medie la intervale de 14 zile și 21 de zile, rata de seroconversie a anticorpilor neutralizanți este de 97,6 la sută. Pentru cei care primesc două injecții cu doză medie la un interval de 28 de zile, rata de seroconversie a anticorpilor neutralizanți a atins 100 la sută.

CNBG promovează în mod activ cooperarea internaţională în faza 3 a studiului clinic al vaccinului și a dat asigurări privind intenția de a coopera cu mai multe companii și instituții de cercetare din alte țări.

De asemenea, compania a construit un atelier de producție cu un înalt nivel de biosiguranță, care ar putea contribui la asigurarea furnizării de vaccinuri pentru utilizare de urgență.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 20/06/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *