Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Vernisajul Expozitiei de fotografie ”Noul Drum al Matasii”

02/02/2018

Institutul Confucius din Bucuresti a organizat vernisajul expozitiei de fotografie “Noul Drum al Matasii” in cadrul caruia au fost prezentate imagini cu peisaje, infrastructura, traditii si obiceiuri din China, precum si din tarile aflate pe Noul Drum al Matasii.

Fotografiile incearca sa surprinda anumite aspecte ale Noului Drum al Matasii.

Expozitia va avea loc la Sala “Constantin Brancusi” a Palatului Parlamentului, in perioada 1-28 februarie 2018,intre orele 10:00-16:00.

Luminita Balan, directorul roman al Institutului Confucius, a afirmat ca expozitia a putut sa fie realizata datorita sprijinului acordat de Agentia China Noua. Totodata, aceasta a adaugat:”Acest concept este lansat de presedintele Chinei, Xi Jinping, care vrea sa aduca din nou acest ideal al interconectivitatii intre popoare, ceea ce consta in cacapictatea de a impartasi idealuri comune, (…) idealuri ce ne pot lega, ce ne pot oferi oprtunitatea de a invata unii de la ceilalti”.

Zhao Li, consilierul cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, a adaugat: “Cultura nu are granita, nu apartine doar unei natiuni, ci apartine intregii omeniri. Schimbul cultural nu numai sporeste cunoasterea si intelegrea oamenilor, ci extinde orizoturile.”

La finalul vernisajului a avut loc un impresionant program artistic din care nu au lipsit dansurile traditionale chinezesti si cantecele in limba chineza.

Last modified: 02/02/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *