Bine ai venit! | 欢迎访问网页

VICEPREȘEDINTELE CHINEI VA LUA PARTE LA UN SUMMIT ÎN ISRAEL

30/10/2018

Unul dintre cei mai înalți oficiali chinezi ia parte în luna octombrie 2018 la un summit organizat în Israel.

Wang Qishan va conduce o delegație chineză la summit-ul israelian privind inovarea, organizat de Biroul Primului Ministru – Benjamin Netanyahu, în perioada 24-25 octombrie 2018.

Wang Qishan, apropiat al președintelui Republicii Populare Chineze – Xi Jinping, este responsabil de aspecte privind evoluția financiară a Chinei și este totodată o figură importantă în relațiile diplomatice din Beijing.

China oferă încă o dată un exemplu de negociere și dezvoltare a relațiilor economice cu alte state, delegația urmărind extinderea cooperării între Beijing și Ierusalim.
Qishan este oaspetele de onoare al summit-ului, la eveniment fiind însoțit de Jack Ma, fondatorul și directorul executiv al gigantului de retail Alibaba.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Ma în Israel în ultimele 6 luni, după ce acesta a descoperit potențialul extraordinar al Israelului privind oportunitățile financiare pe care le oferă relația de prietenie dintre cele două state.

Alibaba a făcut prima incursiune pe piața israeliană în anul 2015, când a investit într-un startup în Tel Aviv și ulterior a încheiat un parteneriat cu societatea israeliană JVP care a investit în multiple start-up-uri tehnologice israeliene.

Compania a anunțat de asemenea, planurile de a înființa un birou în Tel Aviv, ca parte a unui program global de cercetare și dezvoltare de 15 miliarde de dolari.

Relația de prietenie israeliano-chineză a determinat creșterea exporturilor către China cu 62% în primele opt luni ale anului 2018, iar importurile din China au crescut cu 10%, conform Biroului Central de Statistică al Israelului.

Last modified: 30/10/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *