Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Vinul rosu romanesc, ceaiul negru Anhua si oprotunitatea de colaborare

11/12/2016

In luna noiembrie a avut loc „Dialogul intre ceaiul negru Anhua si vinul rosu romanesc”, derulat sub genericul “Gustul fermentării timpului”.  La Yiyang, provincia Hunan din sudul Chinei, reprezentantii a opt companii faimoase de vin din Romania au participat la targul de ceai si vin, si au vizitat fabrici de ceai din Yiyang si tinutul Anhua.

Evenimentul a fost initiat de catre Camera de Comert din Romania, Comitetul pentru Promovarea Comertului International din Hunan si a fost organizat de Primaria Yiyang. La dialogul dedicat Ceaiului negru chinezesc din Anhua si Vinului rosu romanesc, participantii au evidentiat asemanarile ceaiului negru si ale vinului rosu, semnand un memorandum de cooperare.

In cadrul acestuia, presedintele Asociatiei pentru Promovarea Comertului International din Hunan,He Jian, a declarat ca exista un mare potential de colaborare, intre provincia Hunan si Romania.

Cu aceasta ocazie, a fost derulat si un targ dedicat acestor doua bauturi, in cadrul caruia producatorii de vin romani au degustat ceaiul negru si rosu Anhua, iar producatorii de ceai chinezi au savurat vinul rosu românesc, prezentand specificul celor doua bauturi si cautand posibilitati de colaborare.

Cultivarea si prelucrarea unui anumit soi de ceai negru din Anhua a fost introdusa in lista patrimoniului cultural intangibil din China. Atat prelucrarea ceaiului negru cat si fabricarea vinului rosu au nevoie de fermentare si au  culoare asemanatoare.

Cel mai vechi ceai negru Anhua dateaza din Dinastia Tang (618-907), avand o istorie de peste o mie de ani.

Consumul regulat de ceai negru poate regla metabolismul glicogenului, poate reduce tensiunea arterila, preveni formarea cheagurilor de sange si stimula sistemul imunitar.

Vinul romanesc simbolizeaa gloria si victoria, iar ceaiul negru Anhua simbolizeaza eleganta, puritatea si armonia, ambele intrunchipand nobletea.

Last modified: 11/12/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *