Bine ai venit! | 欢迎访问网页

VR utilizata in domeniul sanatatii mintale

05/09/2019

China foloseste o metoda inovativa in domeniul sanatatii mintale. Aceasta consta in utilizarea VR (Virtual reality) pentru a diagnostica si a trata o serie de boli mintale.

VR poate ajuta la identificarea timpurie a probemelor psihice.

Totodata, VR poate sa fie utilizata si in cabinetele de psihoterapie, nu doar in domeniul psihiatric.

Cercetatorii au testat tehnologia si au obtinut rezultate promitatoare.

Studiile au aratat ca VR poate ajuta in cazul unor fobii, trata PTSD (tulburarea de stres posttraumatic), ajuta persoanele cu tulburari psihotice sa experimenteze mai putin paranoia si anxietatea si totodata, poate reduce anxietatea.

Aceasta poate sa fie utilizata pentru tratarea fobiilor, avand posibilitatea ca din cabinetul de psihoterapie (mediu sigur) – clientul sa experimenteze prin VR experiente precum: indepartarea fricii de inaltime, teama de a tine un discurs in public, frica de – conduce, etc.

O persoana cu adictie de alcool poate sta la un bar virtual fara sa consume alcool; un veteran cu tulburare de stres posttraumatic poate vizita o versiune virtuala a razboiului.

Faptul ca se afla intr-un mediu sigur, alaturi de psihoterapeut (persoana in care are incredere, ceea ce inseamna ca indicat e sa se utilizeze dupa ce apare alianta terapeutica), sunt factori ce cresc semnificativ sansele ca clientul sa isi vindece rapid diferite fobii (de exemplu: utilizand ochelarii pentru VR poate sa experimenteze zborul cu avionul si sa isi depaseasca aceasta frica, fara a se pune inainte in situatia reala de a zbura cu avionul).

Avand in vedere ca tulburarile mintale sunt printre cauzele principale ale problemelor de sanatate la nivel mondial, VR este un tratament suplimentar binevenit.

Last modified: 05/09/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *