Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Xiaomi depaseste Apple: Chinezii cresc intr-o saptamana cat americanii intr-un an

31/10/2013

Xiaomi, cel mai puternic producator chinez de smartphone-uri, a reusit performanta de a depasi cota de piata a lui Apple din China. Xiaomi a ajuns sa faca intr-o saptamana cat face Apple intr-un an, in ceea ce priveste update-urile pentru smartphone-urile proprii.

Xiaomi are o strategie unica prin care opereaza, in urma unei analize atente si in timp real a feedback-urilor primite de la utilizatori, potrivit Forbes.

Noile loturi de 100.000 smarthone-uri, care sunt lansate in fiecare saptamana la Beijing contin up-date-uri. “Fiecare lot este mai bun”, a declarat Hugo Barra, fost director executiv la Google si care a ajuns la Xiaomi in luna august.

El are rolul de a ajuta compania chineza sa-si extinda vanzarile de produse pe piata internationala. Barra a vorbit la conferinta internationala GMIC Silinon Valley, legata de telefonia mobila de la San Francisco, alaturi de fondatorul companiei Xiaomi, Lei Jun.

Reprezentantul companiei a aratat ca managerii de produs ai companiei pot petrece jumatate din timpul lor pe forumurile utilizatorilor activi. O sugestie este preluata de un manager in cateva ore. Apoi, in alte cateva ore, ea poate ajunge pe biroul unui inginer.

Telefonul care a cucerit China – Stocul initial s-a epuizat in 86 de secunde

Xiaomi a depasit iPhone in China

Barra mai declarat ca o serie de caracteristici unice le-a realizat in urma unor sugestii ale utilizatorilor. Aceasta abordare de a-si dezvolta produsul este intr-un contrast total fata de strategia celor de la Apple, care se desfasoara in secret.

“Ceea ce incercam sa realizam este foarte diferit de ceea ce face Apple. Incercam sa cream produse importante, iar pretul sa fie apropiat de cel de productie”, a spus Jun.

Astfel, Xiaomi a reusit sa ajunga la 5% cota de piata a vanzarilor de smartphone-uri in China, depasind Apple care are 4,8%. In timp ce iPhone de la Apple costa in jur de 900 de dolari, smartphone-urile Xiaomi sunt doar 300 de dolari.

Xiaomi doreste sa isi extinda vanzarile pe plan international, iar prima piata ar putea fi Taiwan. “Nu ne-am decis pe care piete ne vom lansa”, a declarat Barra.

smartphone_chinzescCompania va realiza o strategie diferita fata de alti producatori de telefoane mobile, prin personalizarea produselor sale pentru diverse piete de desfacere.

 

Sursa: www.ziare.com

 

Last modified: 02/09/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *